Zece ani de Botox

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 09:46
3565 citiri
Zece ani de Botox
Foto: L\'express

A trecut aproape neobservata implinirea a 10 ani de Botox. Mai simplu spus, 10 ani de la prima injectie cu toxina botulinica folosita in tratamentele cosmetice de infrumusetare.

Tratamentul cu Botox starneste inca controverse, desi este folosit de un deceniu in mentinerea si readucerea tineretii pe chipurile femeilor si nu numai scrie lexpress.fr .

Odata otrava mortala, toxina botulinica a inceput sa fie utilizata in scopuri cosmetice din 1978. Medicii o prescriau mai ales in tratarea spasmelor musculare. In aprilie 2002, toxina botulinica incepe o noua era, dupa ce Departamentul Federal al Medicamentelor din SUA permite utilizarea sa in scopuri cosmetice.

Foarte eficient impotriva ridurilor de pe frunte si a detestatelor riduri "laba de gasca" de la coada ochilor, dozele de Botox, injectate la nivel local, in cantitate foarte mica determina o relaxare a musculaturii ceea ce duce la disparitia ridurilor. Efectele se mentin intre trei si sase luni, dupa care tratamentele trebuie repetate. O sesiune de tratament variaza de la 300 la 600 de euro.

Botoxul are insa si neplacute efecte secundare. O fata imobila, ca o masca, si caderea ploapei superioare a ochilor. Incontestabil cele care au abuzat de tratamentele cu Botox sunt vedetele. Nicole Kidman este supranumita "regina Botoxului", iar figura ei imobila tradeaza tratamentele intense cu Botox.

Vedetele au negat sau au recunoscut cu umor ca folosesc Botox. Madonna nu a recunoscut niciodata ca a folosit tratamente cu Botox, in timp ce Jennifer Aniston a admis ca a apelat la aceasta metoda recunoascand ca subiectul Botox este un "teren alunecos".

Obraznica Samantha, Kim Catrall din "Sex and the City", recunoaste ca utilizeaza Botox.

In prezent medicamentul nu poate fi utilizat decat cu autorizatie, iar injectarea preparatului nu poate fi facuta decat de medici sau de persoanele autorizate.

Nici barbatii nu au scapat de obsesia Botox. Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica, peste 225.000 injectii cu Botox au fost efectuate de barbatii americani in 2010. In Franta, un studiu arata ca 15% dintre barbati intentioneaza sa utilizeze preparate injectabile cu Botox si 2% si-au injectat deja Botox.

Si asta nu este tot. In 2010, cercetatorii canadieni avertizeaza ca aceste preparate injectabile pot provoca acumularea de grasime in zonele tratate, efect complet inestetic, iar Agentia Franceza pentru Siguranta Alimentara a emis un avertisment cu privire la posibile probleme de deglutitie, la unii pacienti tratati cu toxina botulinica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#zece ani botox, #vedete Hollywood botox, #injectii cu botox , #inventii