Mistere nestiute ale Soarelui dezvaluite de catre NASA (Video)

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 22:44
6687 citiri
Mistere nestiute ale Soarelui dezvaluite de catre NASA (Video)
Foto: NASA

Oamenii de stiinta de la NASA au realizat cinci videoclipuri, care prezinta "Misterele Soarelui", de la eruptii pana la heliosfera sau magnetosfera.

Curiozitatea oamenilor despre secretele Soarelui este in sfarsit satisfacuta, scrie informeaza Message To Eagle.

Videoclipurile descriu din punct de vedere stiintific Soarele si efectele sale asupra sistemului solar si asupra Pamantului.

Oamenii de stiinta studiaza Soarele nu numai pentru a intelege mai bine modul in care influenteaza viata, dar si felul in care materialul solar este trimis in spatiu.

Soarele poate afecta tehnologia de pe Pamant: furtunile solare pot perturba satelitii de comunicatii si pot cauza pagube retelelor de electricitate. Aceste filme se refera la heliosfera si stiinta geosolara, un domeniu cunoscut sub numele de heliofizica.

Cu o grafica deosebita si o naratiune foarte clara, seria videoclipurilor a castigat numeroase premii.

"NASA creeaza in mod frecvent diverse materiale stiintifice, destinate publicului larg", a spus Ruth Netting, director de comunicare in cadrul misiunii stiintifice de la NASA.

Cele cinci filme produse de NASA acopera cinci domenii ale heliofizicii: vremea spatiala, variabilitatea solara, heliosfera, magnetosfera Pamantului si atmosfera superioara a Terrei.

Vremea solara

Acest film descrie efectele directe si dramatice, pe care eruptiile solare le pot avea asupraPamantului. Campurile magnetice ale Terrei isi schimba forma si intensitatea, ca raspuns la o eruptie solara, iar aceste modificari pot deteriora tehnologia spatiala si pot perturba comunicatiile.

Eruptiile solare provoaca, de asemenea, aurorele boreale.

Variabilitatea solara

Miscarea materiei din interiorul Soarelui determina schimbarea in mod constant a liniilor de camp magnetic. Aceasta variabilitate conduce la stabilirea ciclului solar, in care polii magnetici de nord si de sud isi schimba pozitia, la un interval de 11 ani.

Heliosfera

Fluxurile vantului solar calatoresc pana cand se ciocnesc cu materia din restul spatiului. Acest "balon" definit de vantul solar este numit heliosfera si oamenii de stiinta ii studiaza limitele pentru a intelege mai bine locul nostru in spatiu.

Magnetosfera

Pamantul este invaluit de un camp magnetic protector, numit magnetosfera. Acesta isi poate schimba forma, ca raspuns la efectele solare, cauzand diverse tipuri de vreme pe Pamant.

Atmosfera superioara

Anumite straturi din atmosfera superioara a Pamantului raspund la energia primita de la Soare. Aceste straturi contin particule incarcate, existand un raspuns natural la un aflux de energie magnetica.

Intelegerea variabilitatii este cruciala, deoarece aceasta poate sa duca la perturbarea comunicatiilor radio.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#mistere Soare video NASA, #mistere solare dezvaluiri NASA, #eruptii solare NASA, #heliosfera magnetosfera NASA video , #NASA