Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

NASA a gasit noi dovezi ca pe Marte a existat apa (Video)

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 13:45
4547 citiri
NASA a gasit noi dovezi ca pe Marte a existat apa (Video)

Prima mostra de roca colectata de pe Marte de robotul Curiosity are niste striatii ce nu pot fi puse de oamenii de stiinta decat pe seama faptului ca la un moment dat pe Planeta Rosie a existat apa, care a erodat suprafata acesteia.

Oameni de stiinta din cadrul NASA au anuntat ca roca a fost colectata din craterul Gale, in zona cunoscuta sub numele de Yellowknife Bay, unde se gasesc mai multe materiale ce nu ar fi fi putut sa se formeze in absenta apei, relateaza National Geographic.

Conducatorul proiectului, John Grotzinger, de la Institutul de Tehnologie California, din Pasadena, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca zona este un adevarat "jackpot", fiind intesata de roci cu striatii, ce vorbesc despre prezenta apei.

Regiunea de unde a fost recoltata mostra de sol se afla la circa un kilometru de locul de aterizare a roverului pe Marte. Desi oamenii de stiinta erau mai interesati de muntele Sharp, va mai dura cateva luni pana ce acesta va fi analizat, datorita abundentei de informatii ce trebuie analizate in prezent.

Luna aceasta roverul va fora in cinci locuri, fiind facute gauri de 5 centimetri in roci, pudra rezultata urmand sa fie analizata in laboratoarele cu care este dotat Curiosity.

Ca pe desertica Marte exista candva o cantitate semnificativa de apa la suprafata este, in prezent, o teorie general acceptata, insa fiecare noua dovada, fiecare informatie referitoare la "cand" si "unde" este de o semnificatie majora. Prezenta apei la suprafata planetei in diferite forme nu face decat sa vina in sprijinul ideii ca, la un moment dat, Marte era locuibila.

Deja cei implicati in misiune au stabilit ca un rau curgea pe langa zona cercetata in prezent.

In plus, mineralele depistate de Curiosity, ce nu ar fi putut exista in absenta apei, intaresc ipoteza prezentei acesteia pe planeta.

Oamenii de stiinta s-au oprit asupra craterului Gale, demarand cercetarile, deoarece imaginile din satelit indicau prezenta unor minerale la baza muntelui Sharp.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dovezi Marte apa NASA, #Curiosity roci straitii apa, #rau Marte dovezi, #minerale apa Marte Curiosity , #NASA