NASA avertizeaza: Vin extraterestrii. Nu mai poluati!

Vineri, 19 August 2011, ora 11:45
18794 citiri
NASA avertizeaza: Vin extraterestrii. Nu mai poluati!

Vin extraterestrii si este e cazul sa ne facem curat pe planeta si sa nu mai poluam. Aceasta este concluzia la care au ajuns doi reputati oameni de stiinta de la NASA si Universitatea Pennsylvania, care avertizeaza ca propriul nostru comportament ne-ar putea pune bete in roate in relatia cu vecinii spatiali.

Omenirea nu a observat inca prezenta extraterestrilor si nu am avut contact cu alte civilizatii, insa posibilitatea de a intalni astfel de fiinte exista (desi este mica), iar cercetatorii au inceput sa studieze principalele scenarii care ar putea avea loc in cazul unei intalniri de gradul III.

Analiza a fost realizata de cercetatorii de la Departamentul pentru stiinte planetare al NASA, alaturi de profesori de la Universitatea din Pennsylvania.

Oamenii de stiinta cred ca un astfel de contact ar putea avea urmari pozitive, neutre sau negative - acestea din urma cu intentie sau fara. In cazul cel mai rau, extraterestrii fie vor sa ne manance, fie sa ne ia ca sclavi, sa ne atace sau sa ne foloseasca resursele. Insa acestia ne pot face rau si neintentionat, prin raspandirea unor boli caracteristice societatii lor, prin experimente sau chiar prin efectul demoralizator pe are il pot avea in societate: detectarea civilizatiilor extraterestre va exacerba conflictele existente in societatea umana, arata studiul.

Raportul mai arata ca, in cazul in care extraterestrii exista si au reusit sa prinda cateva posturi de radio pamantesti, sunt sanse mari ca acestia sa aiba un nivel de civilizatie avansat. Asta pentru ca avansul tehnologic, precum o dovedeste si experienta noastra, se desfasoara relativ rapid - radioul a aparut de doar cateva zeci de ani si a fost inlocuit deja de alte tehnologii.

Cercetatorii sugereaza ca, pentru a putea comunica initial cu civilizatiile extraterestre, va trebui sa folsim un limbaj matematic, pentru ca astfel mesajele nu vor putea fi intelese.

Putem citi printre randuri reteta pentru dezastru: o civilizatie mai avansata decat a noastra, deci mai puternica, incapabila sa ne inteleaga limbajul si nici intentiile.

"Este garantat ca vom pierde o eventuala batalie cu extraterestrii si exista o probabilitate mare ca aceasta pierdere sa fie atat de mare incat vom inceta sa supravietuim ca civilizatie. Pe de alta parte, daca extraterestri decid sa isi foloseasca puterile superioare pentru a ne ajuta, atunci avem sanse mari sa ne rezolvam multe probleme", arata studiul.

Etica extraterestrilor, factor hotarator

Desigur, asta ar depinde de "etica" pe care o au extraterestri, daca sunt egoisti cum sunt oamenii de multe ori, sau pun valoarea pe viata si pe protejarea ei. Oamenii de stiinta speculeaza insa ca o civilizatie avansata are mai mari sanse sa coopereze, avand in vedere ca o atitudine agresiva si rigida are considerabil mai multe dezavantaje. De aceea, sunt sanse mari ca extraterestrii sa fie pasnici si ecologisti, fiind capabili sa se dezvolte fara sa distruga mediul.

NASA avertizeaza insa ca acestia ar putea totusi sa decida sa faca o fapta buna, scapand planeta de o civilizatie care nu se dezvolta sustenabil, la fel ca ei: "Extraterestrii ne-ar putea ataca nu din egoism, insa din dorinta universala de a face galaxia un loc mai bun", arata studiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#extraterestri NASA, #NASA extraterestri poluare , #NASA