NASA explica iar cum e cu Apocalipsa mayasa din 21.12.2012 (Video)

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 13:28
14976 citiri
NASA explica iar cum e cu Apocalipsa mayasa din 21.12.2012 (Video)
Foto: Daily Mail

Sfarsitul calendarului civilizatiei maya a reprezentat unul dintre cele mai incitante si dezbatute subiecte din anul 2012. De aceea, NASA a lansat un videoclip despre Apocalipsa mayasa, in care se explica de ce nu vine sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012.

Cu zece zile inaintea presupusei Apocalipse, NASA a prezentat un material intitulat: "De ce lumea nu s-a sfarsit ieri", potrivit Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la NASA au explicat asa-numitele "mituri" care inconjoara sfarsitul calendarului mayas. Profetia care indica sfarsitul lumii se bazeaza pe o interpretare a unui vechi calendar mayas, care sustine ca lumea se va sfarsi pe 21 decembrie 2012. Pe masura ce se apropie "ora zero", au fost lansate diferite teorii despre sfarsitul planetei Pamant, insa toate sunt infirmate de catre agentie.

Planeta Nibiru nu exista!

O teorie sustine ca planeta Nibiru, descoperita de vechii sumerieni, se va prabusi pe Pamant pe 21 decembrie, ucigand pe toata lumea. Insa oamenii de stiinta au afirmat cu tarie ca o astfel de planeta nu exista. In videoclipul lansat de NASA se sustine ca toate teoriile apocaliptice sunt construite pe o conceptie gresita.

"Calendarul mayas nu se incheie de fapt pe 21 decembrie 2012", a spus dr. John Carlson, directorul centrului de arheologie si astronomie de la NASA.

"Nu au existat profetii mayase care asa fi prezis sfarsitul lumii. Potrivit cunostintelor noastre stiintifice, Big Bang-ul a avut loc acum 13,7 miliarde de ani in urma, dar exista date gasite in ruinele mayase, care se intind cu un milliard de miliarde de ani in trecut", a spus Carlson.

"Calendarul mayas a fost conceput pentru a tine evidenta acestor intervale de timp lungi si este cel mai complex sistem calendaristic creat vreodata.

"Potrivit teologiei maya, lumea a fost creata in urma cu 5.125 de ani, la o data care ar putea fi 11 august 3.114 i.Hr. Exista 13 baktuni sau cicluri care au trecut de la aceasta data, care va ajunge la zero, dar nicio profetie catastrofala nu indica acest moment al timpului", a explicat cercetatorul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#NASA Apocalipsa mayasa video, #sfarsitul calendarului mayas NASA, #NASA 21 decembrie 2012, #sfarsitul lumii 2012 NASA , #NASA