NASA nu se descurca singura cu asteroizii si cere ajutor

Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:47
2157 citiri
NASA nu se descurca singura cu asteroizii si cere ajutor
Foto: Reuters

NASA, alaturi de Casa Alba, fac un apel mai mult decat ambitios catre publicul larg, cerandu-le oamenilor sa ajute agentia spatiala sa identifice asteroizi care ar putea, la un moment dat, lovi Pamantul.

Marea Provocare, dupa cum se intituleaza curajosul plan NASA, ii roaga pe academicieni, astronomi si alti oameni de stiinta sa ajute agentia sa gaseasca orice fel de roca spatiala care se afla in apropierea Terrei si care ar putea pune planeta in pericol, au anuntat oficialii NASA, potrivit Counsel&Heal.

NASA a dezvaluit un plan incredibil: Capturarea unui asteroid

"Este cu adevarat un apel la incercarea de a identifica toti asteroizii care ar putea ameninta rasa umana si de a gasi o solutie", a declarat Lori Garver, manager adjunct al agentiei americane, pentru Washington Post.

"NASA lucreaza deja la descoperirea asteroizilor amenintatori. Am depistat 95% dintre asteroizii mari aflati in apropierea orbitei Pamantului, insa trebuie sa ii gasim pe absolut toti care ar putea fi periculosi", a adaugat acesta.

Agentia Spatiala sustine ca, in apropierea planetei noastre, exista aproximativ 25.000 de asteroizi care au un diamentru de cel putin 100 de metri, insa numai un sfert dintre acestia au fost detectati.

NASA trimite o naveta pe un asteroid care ar putea lovi Pamantul

O lege din 2005 prevede ca NASA trebuie sa identifice 90% din "absolut toate obiectele aflate in apropierea Pamantului si care au diametrul de 140 de metri sau mai mult" pana in 2020. O roca spatiala cu o asemenea dimensiune este considerata suficient de mare pentru a nimici un oras intreg.

In paralel, cercetatorii de la NASA mai au un plan incredibil, care in urma cu decenii ar fi parut doar un scenariu dintr-un film SF: capturarea unui asteroid de 500 de tone. Proiectul NASA ar putea fi realizat in 10-12 ani. Oamenii de stiinta intentioneaza ca, ulterior capturarii, sa transforme asteroidul intr-o statie spatiala pe orbita Lunii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#plan NASA asteroid, #NASA apel oameni asteroizi, #NASA ajutor asteroizi, #NASA asteroizi , #NASA