NASA vrea sa trimita oameni pe Venus, care sa locuiasca in niste nave care sa pluteasca pe nori

Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 08:33
10882 citiri
NASA vrea sa trimita oameni pe Venus, care sa locuiasca in niste nave care sa pluteasca pe nori
Foto: Arhiva/Pixabay

Candva, Venus era privita ca o lume perfecta, cu temperaturi placute, paduri, mlastini si chiar dinozauri. Asta se intampla la inceputul secolului XX. Acum se stie ca Venus nu este o destinatie de vis pentru cei care se doresc a fi turisti spatiali. Chiar si asa, NASA planuieste o misiune umana catre Venus: High Altitude Venus Operational Concept - (HAVOC).

Numeroase misiuni din ultimii zeci de ani au aratat ca Venus e departe de a fi un paradis. In realitate, e un iad cu temperaturi infernale - circa 460 de grade Celsius la suprfata planetei, fiind astfel mai fierbinte decat Mercur, chiar daca se afla mult mai departe de Soare.

Temperatura e suficient de mare pentru ca majoritatea metalelor sa fie topite, inclusiv plumbul -, o atmosfera toxica si coroziva, iar presiunea e strivitoare de-a dreptul la suprafata, arata Live Science.

In plus, peisajul e unul stancos, dezolant, cu lanturi de munti mari cat continentele noastre. Adesea materia de la suprafata se topeste, date fiind temperaturile de sub scoarta, pentru ca apoi sa se resolidifice. Un peisaj care ar speria si pe cel mai curajos dintre turistii spatiali.

In acest caz, cum ar putea deveni realitate o misiune cu oameni la bord?

NASA nu vrea insa ca echipajul pe care il va trimite sa ajunga pe aceasta suprafata ostila, ci sa se foloseasca de atmosfera densa ca baza pentru explorare. Oricat ar parea de ciudat, atmosfera superioara a planetei este locul unde conditiile sunt cel mai asemanatoare de cele de pe Pamant din intreg sistemul solar.

La altitudinea de 50 - 60 de kilometri, presiunea si temperatura pot fi comparate cu regiuni din atmosfera joasa a Terrei. Teoretic, la aceasta altitudine deasupra planetei, nu ar fi nevoie nici macar de un costum, pentru ca ar fi asemanatoare cu cea resimtita pe varful muntelui Kilimanjaro.

Apoi, si temperatura de aici variaza intre 20 - 30 de grade Celsius.

Peste aceasta altitudine, atmosfera este suficient de densa incat sa-i protejeze pe astronauti de radiatiile venite din spatiu.

In plus, apropierea de Soare face ca energia solara sa fie din belsug, mai multa decat pe Terra.

Astronautii vor fi "cazati" intr-o nava care va pluti in jurul planetei, purtata de vant. Nava va trebui insa sa fie rezistenta la acid sulfuric, cu efect puternic coroziv. Din fericire, insa, deja detinem tehnologia de a construi o astfel de nava, care sa reziste la asa conditii. Teflonul si mai multe tipuri de plastic au o rezistenta inalta la acizi si ar putea fi folosite pentru exteriorul navei.

Vezi si NASA a lansat o noua misiune spre Marte (Video)

A.P.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#NASA misiune Venus, #atmosfera Venus, #peisaj Venus, #Venus temperaturi, #relief Venus , #NASA