Proiect fabulos al NASA: Arca spatiala de salvare a omenirii de la Apocalipsa (Video)

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 22:30
7709 citiri
Proiect fabulos al NASA: Arca spatiala de salvare a omenirii de la Apocalipsa (Video)
Foto: Daily Mail

Conform Genezei din Biblie, Noe a construit o Arca, dupa ce Dumnezeu i-a spus ca lumea va fi distrusa de un Potop. Acum, agentia spatiala americana NASA lucreaza la un proiect desprins din filmele SF, o nava spatiala interstelara, care ar putea duce oamenii dincolo de sistemul nostru solar.

Expertii care lucreaza la Proiectul Persephone ar putea concepe un fel de "Arca spatiala", care sa salveze umanitatea, in cazul unei catastrofe globale, potrivit Daily Mail.

Construirea unei nave spatiale autonome este cheia pentru viitoarele calatorii interstelare ale omenirii.

"Avem nevoie sa proiectam metode care sa suporte ecosistemele spatiale", a spus Rachel Armstrong, conducatoarea Proiectului Persephone. Acest lucru ar permite sa calatorim dincolo de sistemul solar, intr-o suta de ani.

Proiectul face parte dintr-un studiu finantat de catre NASA si de agentia de cercetare din cadrul Departamentului Apararii (DARPA) a guvernului Statelor Unite.

Calatorie interstelara pana in anul 2112

Construirea unei nave spatiale, care sa duca oamenii in afara sistemului solar, ar putea parea doar un subiect al unui film SF, dar o organizatie are planuri sa realizeze asa ceva in urmatorii 100 de ani.

Proiectantii sustin ca pentru a face acest lucru este nevoie sa construim "o nava de locuit", inrudita cu Arca lui Noe, care sa aiba in totalitate sisteme auto-sustenabile.

Astfel, asemenea nave ar putea fi folosite pentru a salva si a gazdui populatia lumii in cazul unei catastrofe globale. In esenta, orice vehicul cu echipaj care va fi trimis intr-o zi in spatiul interstellar va avea nevoie de un "ecosistem infloritor".

Proiectul Persephone este un studiu pentru Icarus Interstellar - o organizatie non-profit care spera sa realizeze o nava spatiala interstelara prin intermediul Proiectului One Hundred Year Starship.

Proiectul Persephone a fost anuntat in anul 2012 si are ca scop realizarea unei calatorii interstelare cu echipaj uman, pana in anul 2112.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#arca spatiala NASA DARPA, #nava spatiala interstelara NASA, #nava salvare omenire Apocalipsa, #nava interstelara sine statatoare, #proiectul Persephone nava NASA , #NASA