Vine sfarsitul lumii in 2012? Iata teoria NASA (Video)

Vineri, 09 Martie 2012, ora 22:33
51194 citiri
Vine sfarsitul lumii in 2012? Iata teoria NASA (Video)
Foto: Krishna

2012 este anul in care unii oameni considera ca va veni sfarsitul lumii. Multe astfel de teorii sustin acest lucru, precum sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012, inversarea polilor magnetici, planeta Nibiru sau alinierea planetelor. Acum, insa, NASA a dat un raspuns tuturor acestor teorii apocaliptice.

Laboratorul Jet Propulsion de la NASA a prezentat un scurt film, in care omul de stiinta Don Yeomans explica de ce majoritatea scenariilor apocaliptice despre sfarsitul lumii nu sunt reale, potrivit Forbes.

Va prezentam mai jos parerea cercetatorului Don Yeomans, de la NASA, referitor la cateva teorii care prezic sfarsitul lumii in 2012.

Sfarsitul calendarului mayas, 21 decembrie 2012

Teoria privind data de 21 decembrie 2012 si dezastrele prezise de unii oameni vine probabil de la asa-zisul sfarsit al calendarului mayas. Acest calendar nu se termina insa pe 21 decembrie 2012. Este doar sfarsitul unui ciclu mayas si inceputul altuia nou.

Este la fel ca 31 decembrie, sfarsitul calendarului nostru, dar un nou calendar incepe cu anul urmator la 1 ianuarie.

Planeta Nibiru

Se presupune ca planeta Nibiru este de patru ori mai mare decat Pamantul. Se spune ca ea va ajunge foarte aproape de Pamant si va provoca tot felul de dezastre. Deci sa presupunem ca acesta planeta enorma ar veni spre Pamant. Dar daca ar fi existat am fi vazut-o de multa vreme, numai daca ar fi fost invizibila, nu am fi detectat-o.

Mii de astronomi cerceteaza cerul noptii permanent si nu au vazut-o. Exista oameni care cred ca astronomii de la NASA ascund de fapt aceasta informatie, pentru a preveni panica in randul populatiei.

Va puteti imagina mii de astronomi, care observa cerul, sa pastreze un secret fata de opinia publica, mai multi ani?

Furtunile solare

Unii oameni asociaza furtuna solara cu 21 decembrie 2012. Acum, exista furtuni solare. Activitatea Soarelui trece printr-un ciclu, care atinge un maxim, la fiecare 11 ani. Maximum solar preconizat va fi in luna mai 2013.

Alinierea planetelor

O alta teorie este legata de alinierea planetelor. Exista o aliniere a planetelor. Se sustine ca alinierea Soarelui, a Pamantului si a unor planete ar produce efecte catastrofale pe Terra.

Ei bine, in primul rand, nu exista nicio aliniere a planetelor in decembrie 2012 si, chiar daca ar exista, aceasta nu ar produce dezastre pe Pamant.

Singurele astre din sistemul nostru solar care pot afecta Pamantul sunt Luna, care este foarte aproape, si Soarele, care este masiv, dar destul de aproape. Dar celelalte planete au un efect neglijabil asupra Pamantului.

Modificarea axei de rotatie a Pamantului

Unul dintre miturile despre 21 decembrie 2012 este faptul ca axa Pamantului se va schimba. Axa de rotatie nu se poate deplasa din cauza orbitei Lunii din jurul Pamantului.

Inversareaa polilor magnetici

Inversarea campului magnetic se face din timp in timp, insa ultima data ea s-a petrecut acum 740.000 de ani. Nu exista nicio dovada ca aceasta se va petrece in decembrie 2012.

Si chiar daca s-ar produce inversarea, este nevoie de mii de ani ca sa se faca acest lucru. Daca s-ar intampla inversarea, nu va fi nicio problema pe Pamant, in afara de faptul ca trebuie sa fie recalibrate busolele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfarsitul lumii 2012 video, #teorii sfarsitul lumii, #teorie NASA sfarsitul lumii, #sfarsitul calendarului mayas, #inversarea polilor magnetici, #Planeta Nibiru, #alinierea planetelor , #NASA