Ce te faci cand esti calcat rau pe nervi?

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 23:12
7421 citiri
Ce te faci cand esti calcat rau pe nervi?
Foto: Factroom

Trecem zilnic prin momente pe cat de banale, pe atat de enervante, care ne transforma viata in iad, ne macina nervii, ne obosesc creierii, ne arunca in bratele stresului si la care adesea n-avem alta solutie, decat sa oftam, sa ne luam cu mainile de cap sau sa inghitim somnifere, ca sa nu ne dam cu capul de pereti.

Chiar daca nu exista rezolvare, putem totusi proceda cu calm, atenuand efectele calvarului, iar uneori retetele simple s-au dovedit mai utile decat solutiile savante, noteaza Factroom.

Cineva se baga in convorbirea mea

Exista mai multe moduri prin care cineva se poate baga in convorbirea mea. Interceptarea e una. Trasul cu urechea e alta. Mai e si cititul SMS-urilor in familie, a treia.

Aceasta din urma face parte din categoria rufelor murdare, pe care trebuie sa le speli, ca n-ai ce face, sau sa-ti creezi un climat de incredere reciproca fata de partener. Nimeni nu-l trateaza pe altul cu neincredere, daca el insusi nu este pus sub semnul indoelii.

Contra celor care trag cu urechea, producatorii au pus pe piata telefoane atat de sensibile, incat poti vorbi chiar si in soapta. Nici tu nu te auzi pe tine. Daca n-ai asemenea aparat, ii introci spatele indiscretului, ca merita.

Interceptarea e alta poveste. De multe ori sesizezi un zgomot nepoftit pe fir. Atunci, ii spui partenerului tau: "Fii atent ce spui, ca ne asculta cineva". Este posibil ca zgomotul sa inceteze brusc.

Ma obsedeaza melodia

Asemenea melodie se mai numeste si "vierme in ureche". Te obsedeaza ritmul, nu te iarta notele, fredonezi in tramvai, bati ritmul la serviciu, ai o orechestra in cap.

James Kellarsi, profesor de marketing la Universitatea din Cincinnati, sustine ca impotriva "viermelui din ureche" nu exista alt remediu, decat principiul conform caruia cui pe cui se scoate. Iti iei un mic player portabil, o pereche de casti si asculti orice altceva.

Obsesia vechii melodii se estompeaza treptat, apoi definitiv si singura grja care-ti ramane este sa nu exagerezi cu playerul, ca nu cumva sa-ti intre in ureche alt "vierme".

Scancet de copil

Fiecarui parinte ii este drag copilul, dar nimeni nu poate pretinde ca nu-l deranjeaza scancetul iritant, repetat, agresiv. Profesorul Rozmarin Chang de la Universitatea de Stat din New York atrage atentia ca niciodata copilul nu scanceste degeaba. Ii trebuie ceva, dar nu stie inca sa se exprime altfel.

Arta parintelui este deci sa descopere ce-l poate deranja pe copil: ori ii este foame, ori trebuie schimbat, ori a fost prea calduros imbracat sau in incapere e prea cald, ori prea frig, ori altceva.

Cauta adevarata cauza si inlatur-o. Daca nu stii, meriti sa fii calcat pe nervi, pana inveti. Buba nu e la copil, e la parinte.

Interminabile intalniri de lucru

Sedintele prelungite la serviciu pot sa-l scoata din tatani chiar si pe cel mai calm si rabdator dintre oameni. Fireste, poti cere scurtarea discutiei, dar asta ii va nemultumi pe cei care mai au multe de spus. Ca urmare, s-ar parea ca trebuie sa admiti resemnat supliciul, cu singura grija ca, din greseala, sa nu atipesti sezand.

Psihologul Jackie Andrade de la Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, are insa multa incredere intr-un procedeu vechi si neglijat de multi: deseneaza.

Nu trebuie sa faci capodopere. Poti schita orice, poti face forme geometrice, sau linii fara niciun sens, hasuri, curbe, umbre, cifre, cuvinte cu sau fara inteles, formule matematice.

Memorialistii amintesc de cunoscutul obicei al fostului premier britanic Winston Churchill de a nu lasa creionul din mana si a nu scapa nicio hartie necreionata. A ajuns in istorie servetelul de la restaurant, unde a schitat cum le vinde Romania rusilor, impreuna cu alte cateva tari, ca sa-si salveze pentru dansul Grecia.

Numai asa si-a pastrat el calmul englezesc, chiar si in timpul razboiului. Notitele si schitele sale de la inalniri inca se mai ivesc uneori pe la licitatii si se vand la preturi, de parca ar fi capodopere.

Vacanta ploioasa

Este un motiv serios sa te calce pe nervi, dupa ce ai asteptat un an de zile sa pleci si sa stai la soare, dar ai ajuns sa regreti ca ai platit biletul pana in Caraibe.

Iar daca te-ai grabit, specialistii in turism spun ca meriti lectia, pentru ca astazi prognoza pentru zonele de agrement se anunta chiar si cu un an inainte. Meteorologul Bill Kirck, capitan in US Air Force a elaborat un procedeu modern de prezicere a vremii cu o precizie, verificata in practica, de 76%.

Dar ce te faci daca ai nimerit in golul nesansei de 24%? La asta, singura solutie este sa-ti pregatesti inca de acasa planul B, care suna cam asa: "cum sa-mi petrec vacanta in cazul cand ploua in Caraibe?"

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfaturi pastrat calmul, #tehnici pastrare calm, #solutii nervi, #situatii enervante , #obiceiuri
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Dnul Pitigoi, ce-i de facut daca unul iti cere banii pe care ti i-a