De la cititori: Povestea bradului de Craciun

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 07:48
5195 citiri
De la cititori: Povestea bradului de Craciun

Copiii sunt curiosi si vor sa afle, vor sa stie cum de a ajuns bradul, tocmai bradul, pom de Craciun? De ce nu marul, ca tot are fructe frumos colorate ca niste globuri stralucitoare? Sau zarzarul, cu fructele lui galbene care stralucesc de departe precum stelutele? Si, cum totul incepe cu o poveste, copiii se asaza mai confortabil sa asculte ce le povesteste bunicul.

Se spune ca demult, tare demult, cand Iisus Hristos cobora pe pamant cu chip de om obisnuit ca sa afle ce mai vor si ce mai gandesc oamenii, dar, mai ales, daca-si mai amintesc de El si-I mai pomenesc numele, o ploaie strasnica, cu gheata cat oul de porumbel si vant naprasnic l-a ajuns tocmai intr-o padure pe care trebuia s-o traverseze ca sa ajunga, in ziua aceea, intr-un targusor plin de lume.

Cum in aceasta calatorie Iisus era insotit si de Sfantul Petre, cei doi calatori divini au cautat adapost sub copacii padurii, dar fagii si stejarii nu au vrut sa-i primeasca spunandu-le ca abia isi pot pazi frunzisul bogat de urgia dezlantuita si nu aveau loc si pentru ei.

Merii si perii din padure au spus ca trebuie sa-si apere fructele, iar salciile si plopii s-au facut ca nici nu-i vad si nici macar nu au raspuns rugamintii lor de a-i adaposti.

Dintre toti copacii, doar timidul si modestul brad a fost de acord sa le ofere adapost celor doi calatori si sa le protejeze trupurile omenesti cu ramurile lui dese imbracate in frunze verzi ca niste ace ascutite.

Intr-un tarziu, furtuna s-a oprit si soarele a luminat din nou sus, pe cer. Cei doi calatori, Iisus si Sfantul Petre, au iesit de la adapost si s-au oprit in fata bradului. Iisus i-a spus bradului ca doreste sa-l raplateasca pentru adapostul oferit cu atata generozitate pe vreme rea si l-a binecuvantat si i-a harazit ca frunzele sa-i fie vesnic verzi si sa nu le piarda niciodata.

Si a mai menit Hristos ca acele verzi de pe ramuri sa capete o aroma unica si inconfundabila care sa-i bucure pe oameni, sa le vindece bolile si sa le dea putere astfel incat ei sa-l pretuiasca asa cum merita.

Mai mult, Iisus i-a harazit ca in miez de iarna sa fie bogat imbodobit cu toate bunatatile lumii si asa sa aduca bucurie in casele si in sufletele crestinilor la sarbatoarea Nasterii Domnului.

Si indata ce a rostit aceste cuvinte, Iisus insotit de Sfantul Petru au disparut intr-o raza de lumina, iar in urma lor a ramas bradul cel falnic si cu suflet bun si aceasta poveste nemuritoare pe care adesea, in fapt de iarna, o murmura frunzele bradului care au fost martore la asa minune dumnezeiasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#povestea bradului copii, #brad pom Craciun, #obicei brad Craciun , #obiceiuri