Modificari corporale extreme, inca practicate pe glob (Galerie foto)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 22:15
16345 citiri
Modificari corporale extreme, inca practicate pe glob (Galerie foto)

Este imposibil de spus ce populatie si cand si-a gaurit urechile prima oara sau de ce a facut-o. In prezent, in mule locuri din lume, nu doar ca acestea sunt gaurite, insa orificiul este marit artificial, introducandu-se tot felul de materiale in interior, masura crescand constant.

E o tehnica destul de comuna in ziua de azi in multe cercuri din nenumarate locuri de pe glob, avand ca motivatie, la inceput, religia, fiind parte din diferite ceremonii, alungarea raului sau marirea atractivitatii.

Oameni din multe locuri de pe glob inca mai tin la acest obicei, indiferent ca este vorba despre triburile Masai din Kenya, despre Huaorani, din Bazinul Amazonului, ori despre tineretul Hmong din Thailanda, relateaza Oddee.

Una dintre primele dovezi ale acestei practici are 5.300 de ani, fiind vorba chiar despre mumia lui Otzi, Omul Gheturilor. Urechile acestuia sunt gaurite si alungite voit, chiar daca nu s-a gasit vreo bijuterie. Se crede ca efectul s-a obtinut cu bucatele de lemn sau un alt material organic, care s-a "dizolvat" in timp.

Si statuetele Moai de pe Insula Pastelui au aceeasi caracteristica, semn ca metoda nu era straina nici de aceste meleaguri. Obiceiul pare sa fi ajuns pana in Egipt, chiar Tutankhamon avand lobii urechilor alungiti artificial.

Femeile din tribul Apatani, de pe valea Ziro, din Arunachal Pradesh, nord-estul Indiei, isi poarta semnul distinctiv in nas. In cazul lor, insa, "bijuteriile" nu sunt menite sa le infrumuseteze, dimpotriva. Fiind considerate cele mai frumoase femei din regiune, au fost nevoite sa se sluteasca, pentru a-si proteja tribul de invadatori.

Traditia, insa, va disparea, pentru ca noile generatii de fete ale tribului cu 26.000 de membri refuza sa-si mai gaureasca nasul si sa poarte dopurile de lemn.

Cicatricile facute pe fata reprezinta o practica des intalnita in Sudan, ele fiind menite sa ateste identitatea sau sa infrumuseteze femeile. Sunt facute la varste fragede si nu se permite ca cel care este supus operatiei sa-si arate durerea in vreun fel, altfel pierzand respectul comunitatii.

Liniile paralele sunt "marca" barbatilor din tribul Dinka, din sudul Sudanului, ele vorbind despre curajul acestei comunitati. Pe chipurile baietilor acestea pot fi vazute in adolescenta, marcand tranzitia catre maturitate.

Ascutirea dintilor, practicata in multe culturi, se face manual, de obicei incisivii fiind cei modelati. In Bali, dintii treceau (si pe alocuri mai trec) prin aceasta procedura pentru ca se crede ca ei simbolizeaza, in forma lor bruta, nemodificata, furia, gelozia si alte emotii negative.

Dintii se modeleaza si pentru a se marca trecerea catre adolescenta. Vechile culturi apelau la aceasta metoda din motive ce tineau de spiritualitate, la fel cum se procedeaza in prezent si in unele parti din Vietnam si Sudan.

Si in cultura mayasa, dintii erau ascutiti, uneori fiind scrijelite si unele desene, care aratau clasa din care faceau parte cei supusi acestei proceduri.

In alte culturi, dintii sunt ascutiti pentru a semana cu cei ai unor animale. Astfel, cei care tin de cultura africana Wapare isi ascut dintii pentru a-i imita pe cei ai rechinilor.

Cicatricile pe corp sunt si ele comune multor culturi, insa se practica la scara larga printre triburile ce traiesc langa raul Sepik, din Papua Noua Guinee, fiind parte a ceremoniei de initiere a barbatilor. Dobandirea cicatricilor este o mica parte din ceremonia care dureaza mai multe saptamani, fiind un proces dureros. Batranii comunitatilor folosesc lame pentru a cresta pielea celor tineri, dupa modelul pielii de aligator.

Farfuriile inserate in buza, dupa ce aceasta a fost in prealabil gaurita, marindu-i-se gradual orificiul, se intalnesc in mai multe culturi, existand dovezi legate de aceasta practica inca din 8.700 i.Hr, in Etiopia, 1.500 i.Hr, in Mezoamerica, si 500 i.Hr., in Ecuador. In prezent practica se intalneste in cadrul unor comunitati din Africa si Amazonia.

In Africa, o buza inferioara marita, in care s-a introdus o farfurie de lut, apare de obicei laolalta cu un alt obicei, acela de a scoate incisivii de jos, uneori chiar si pe cei de sus. In cazul triburilor Sara sau Lobi, este mutilata si buza de sus, introducandu-se si acolo o farfurie de lut.

Alte triburi, cum ar fi Makonde, poarta farfuria de lut doar in buza de sus. Se crede ca marimea farfuriei este un insemn social sau economic in unele triburi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#modificari corporale extreme triburi, #modificari corporale culturi imagini, #ascutire dinti popoare, #traditii triburi glob, #traditii triburi mapamond imagini , #obiceiuri
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Mare este gradina Ta Doamne, si multi au sarit gardul !