Arhivele despre OZN-uri ale Fortei Aeriene SUA, postate pe Internet

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 11:11
8426 citiri
Arhivele despre OZN-uri ale Fortei Aeriene SUA, postate pe Internet
Foto: The Guardian

Aproape 130.000 de pagini declasificate din arhiva Fortelor Aeriene ale SUA despre investigatiile cu privire la Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN) sunt acum disponibile online.

Aceste documente declasificate puteau fi gasite pana acum doar pe microfilm, in Arhiva Nationala din Washington, DC, si multe dintre ele au fost postate pe mai multe website-uri dedicate subiectului, scrie CNN.

John Greenewald, pasionat de OZN-uri, a adus intreaga arhiva intr-un singur loc, pe Internet, si a pus-o la dispozitia oricui, gratuit. Baza sa de date, numita Project Blue Book Collection, este prima care aduna la un loc toate documentele declasificate din proiectul Blue Book, ce a avut sediul la baza aeriana Wright-Patterson din Ohio in perioada 1947 - 1969.

Colectia consista din dosarele Project Blue Book, Project Sign si Project Grudge, numele anchetelor oficiale cu privire la obiectele zburatoare neidentificate efectuate de armata SUA.

Greenewald este motivat de curiozitate. "Sunt pasionat de istorie. Cred ca aceste chestii ar trebui sa fie accesibile. Secretele nu sunt lucruri rele; cred ca ar trebui sa stim despre asta si ar trebui sa se afle in cartile de istorie", sustine Greenewald.

El a inceput sa solicite informatii cu privire la Project Blue Book in urma cu 15 ani, pe baza legii privind accesul la informatii. Interesul sau a fost starnit de primul caz in care a primit informatii, cu privire la un incident cu OZN in Iran in 1970. "Sfida orice explicatie. Si dupa 5.000 de solicitari in baza legii, curiozitatea mea nu a disparut", spune acesta.

Colectia sa contine 10.000 de PDF-uri, fiecare reprezentand un caz diferit. Fisierele includ detalii cu privire la unele din cele mai cunoscute incidente. Pentru Greenewald, aceste documente "sunt doar varful aisbergului".

"Cred ca se petrece ceva important. Cat de important, cred ca nu va sti nimeni o buna bucata de timp de-acum incolo pentru ca Guvernul continua sa faca regulile", mai spune acesta.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#documente OZN internet gratuit, #anchete SUA OZN online , #OZN