Dosarele X in Marea Britanie: Cazurile care l-ar interesa pe agentul Mulder

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 15:06
3334 citiri
Dosarele X in Marea Britanie: Cazurile care l-ar interesa pe agentul Mulder

Nick Pope, angajat al Ministerului Apararii, este varianta britanica a personajului de film binecunoscut din seria Dosarele X, agentul special Mulder.

Insarcinat cu investigarea cazurilor ce ar descrie intalniri cu extraterestri, scepticul Pope s-a trezit ca, din sute de cazuri analizate, cateva ar putea fi reale.

De-a lungul anilor, Pope a trebuit sa analizeze sute de rapoarte care descriu intalniri cu extraterestri, rapiri sau pur si simplu observatii ale unor fenomene misterioase, cu scopul de a determina daca reprezinta o amenintare la adresa "integritatii teritoriale" a Marii Britanii, scrie The Telegraph.

Desi a lucrat singur, Pope a putut apela la orice expert guvernamental pentru a elucida misterele cu asa-zisii extraterestri. Desi niciunul din cele 10 cele mai credibile incidente nu stabileste fara putinta de tagada existenta extraterestrilor, acestea raman in continuare inexplicabile.

"Majoritatea oamenilor s-au inselat. Majoritatea observatiilor s-au dovedit a fi lumini ale aparatelor de zbor, baloane meteorologice sau meteoriti. De multe ori, alcoolul a jucat un rol. Unii aveau chiar probleme mentale. Insa unii oameni au vazut ceva foarte interesant si care a ramas, deocamdata, inexplicabil", a spus Pope, in varsta de 45 de ani, care a lucrat la aceste cazuri in perioada 1991-1994.

In timpul in care a operat departamentul care se ocupa cu asa-zisii extraterestri, adica in perioada 1950-2008, cel mai convingator caz ramane cel al soldatilor americani care au vazut o nava spatiala survoland baza lor aeriana de la Rendlesham Forest in Suffolk. Nivele de radiatii din jurul aerodromului au explodat in acelasi timp cu aparitia bizara.

"Acesta este Roswell-ul Marii Britanii", spune Pope, referindu-se la faimosul incident din SUA in care aviatia a pretins ca a capturat o farfurie zburatoare. "Ramane fara explicatie", continua britanicul.

O alta poveste credibila, dar inexplicabila este cea a doi politisti care au vazut un OZN "ca planeta Saturn" in nordul Londrei. Alte cazuri credibile au fost povestite de mai multi piloti care au ratat in ultima clipa ciocnirea de obiecte similare reprezentarilor OZN-urilor si de un meteorolog care a vazut un corp zburator triunghiular coborand lent deasupra bazei militare Shawbury, din Shropshire.

In Somerset, un cuplu a vazut un OZN deasupra unui camp unde vacile erau asezate intr-un cerc perfect, cu fata una la cealalta, "ca intr-o intalnire".

"Am inceput aceasta activitate crezand ca este vorba despre prostii, insa am terminat-o crezand ca unele cazuri sunt chiar interesante", a mai spus Pope.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#extraterestri, #extraterestri marea britanie, #OZN Marea Britanie , #OZN
Comentarii
V
valencia
rank 1
cauta asta extraterestrii la fel cum cauta si mihai tatulici teroris