Este posibila descoperirea extraterestrilor? Verdict stiintific convingator despre ET

Luni, 05 Mai 2014, ora 07:55
7141 citiri
Este posibila descoperirea extraterestrilor? Verdict stiintific convingator despre ET
Foto: Discovery News

Oamenii de stiinta incearca de foarte mult timp sa descopere planete unde sa existe viata si extraterestri. Iata ca acum o cercetare efectuata de o echipa de la Universitatea din Toronto, Canada, a stabilit ca principalii indicatori ai vietii de pe o alta planeta sunt semnaturile chimice ale moleculelor de metan si oxigen din atmosfera acesteia.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca descoperirea unor dovezi ale unor lumi extraterestre, prin studierea chimiei atmosferei acestora, este una aproape imposibila, potrivit Discovery News.

Cercetarea a constatat ca analiza spectrala a atmosferei exoplanetelor indepartate nu va fi niciodata suficient de buna pentru a fi utila in cautarea vietii extraterestre.

"A fost intotdeauna dificil sa se determine spectrul unei exoplanete asemanatoare cu Pamantul. Am fost un pic pesimist atunci cand am facut calculele pentru prima data, ele nu au fost ceea ce ma asteptam", a spus Hanno Rein de la Universitatea din Toronto si conducatorul studiului.

Astronomii determina compozitia chimica a unui gaz, prin cautarea semnaturilor specifice din lumina stelei stralucitoare, prin intermediul atmosferei planetei care orbiteaza in jurul ei.

"Consideram ca aceste doua molecule, de metan si oxigen, sunt capabile sa produca viata de pe Pamant si, de asemenea, de pe alte planete.

Exista cateva mecanisme geologice care produc molecule de metan si oxigen in cantitati mari. Pentru a fi siguri, dorim sa gasim simultan moleculele. Numai atunci putem afirma ca exista viata pe acea planeta", a spus Rein.

"Rezolutia spectrala este atat de scazuta, incat nu putem spune nimic despre aceste corpuri.

Planetele pe care telescopul Kepler al NASA le detecteaza sunt la sute si mii de ani-lumina departare, dar daca vom cauta planete mai aproape de sistemul nostru solar, atunci am fi in masura sa luam spectre cu o rezolutie suficient de buna", a explicat Rein.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#posibilitati descoperire extraterestri, #descoperire viata extraterestra, #lumi extraterestre metan oxigen, #caracteristici viata exoplanete, #spectru exoplanete semnaturi specifice , #OZN
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Sint multi extraterestri printre noi, unul deja a fost descoperit..