Expert rus: Ne vom intalni cu extraterestrii in urmatoarele doua decenii

Autor: Ana Ilie
Marti, 28 Iunie 2011, ora 15:13
8652 citiri
Expert rus: Ne vom intalni cu extraterestrii in urmatoarele doua decenii

Oamenii de stiinta rusi se asteapta ca omenirea sa se intalneasca cu extraterestrii in decursul urmatoarelor doua decenii.

"Geneza vietii este la fel de inevitabila ca formarea atomilor ... Viata exista pe alte planete si o vom gasi in decurs de 20 de ani", a spus Andrei Finkelstein, director al Institutului de Astronomie Aplicata a Academiei Ruse de Stiinte, scrie The Guardian.

Vorbind la un forum international dedicat cautarii de viata extraterestra, Finkelstein a spus ca 10% din planetele cunoscute care se gasesc in jurul sorilor in galaxia noastra seamana cu Pamantul.

Daca pe aceste planete se poate gasi apa, atunci se poate gasi si viata, si extraterestrii pe care ii vom descoperi vor semana, cel mai probabil, cu oamenii, avand doua brate, doua picioare si un cap.

"Poate ca au alta culoare de piele, dar si la noi exista diferentele astea", a spus Finkelstein.

Institutul pe care il conduce Finkelstein are un program lansat in anii '60 in plin Razboi Rece, care urmareste si emite unde radio in spatiu.

"Tot timpul cat am cautat civilizatii externe, nu am facut decat sa asteptam mesaje din spatiu, in loc sa procedam invers", a explicat expertul.

In luna martie, un om de stiinta NASA a declansat o controversa dupa ce a declarat ca a gasit fosile minuscule de gandaci extraterestri in meteoriti care au aterizat pe pamant.

Richard Hoover, astrobiolog la centrul de zbor spatial Marshall din Alabama, a spus ca filamentele si alte structuri rare din meteoriti par a fi fosile microscopice ale unor gandaci extraterestri care seamana cu algele de tip cyanobacteria.

Hoover sustinea atunci ca lipsa de nitrogen din mostre, esential pentru viata pe Pamant, indica faptul ca aceste fosile sunt "ramasite ale formelor de viata extraterestra care a crescut pe corpurile meteoritilor atunci cand apa lichida era prezenta, inainte ca meteoritii sa intre in atmosfera".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#extraterestri, #viata extraterestra, #intalnire extraterestri, #intalnire extraterestri 20 ani , #OZN