Extraterestrii: imuni la virusuri si bacterii, inteligenti, dar nu foarte puternici

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 08:39
8330 citiri
Extraterestrii: imuni la virusuri si bacterii, inteligenti, dar nu foarte puternici
Foto: Listverse

Daca filmele hollywoodiene ii prezinta pe extraterestri intr-o forma asemanatoare oamenilor, iata ca specialistii au o alta parere atunci cand vine vorba despre insusirilor acestor creaturi necunoscute noua.

Listverse prezinta cateva dintre concluziile trase de oameni de stiinta, pe baza unor deductii sau a unor studii ce au avut in centru posibilele caracterisiti ale formelor de viata extraterestre.

Sunt buni exploratori

Orice forma de viata care se angajeaza in calatorii interstelare are ca scop explorarea noului. Este posibil ca extraterestrii sa vada cultura noastra ca pe o sursa inedita de informatii. Potrivit lui Stephen Hawking, aceste creaturi ar putea cauta noi planete pentru a le coloniza sau poate doar pentru a gasi resurse importante.

Desi s-a spus de multe ori ca distrugerea Pamantului si a rasei umane sunt obiectivele principale ale extraterestrilor, acest fapt nu le-ar aduce niciun beneficiu. Cel mai probabil ei vor sa ne cunoasca, un alt semn al unei specii dezvoltate.

Imunitate virala si bacteriana

Potrivit lui Seth Shostakm, inginer la SETI, bacteriile sunt limitate la formele de viata de care sunt asociate din punct de vedere biochimic. Germenii au evoluat astfel incat sa supravietuiasca ADN-ului nostru, tocmai de aceea este foarte putin probabil ca virusurile si infectiile bacteriene sa se rapandeasca la o alta specie.

Asadar, se crede ca extraterestrii ar fi imuni la afectiunile specifice rasei umane.

Sunt foarte inteligenti

Chiar daca in numeroase filme extraterestrii sunt prezentati ca fiinte care distrug totul in calea lor, acest comportament nu este unul plauzibil. Pentru a organiza calatorii interstelare este necesara o inteligenta avansata.

Cel mai probabil, extraterestrii sunt calculati, controlati si iau decizii precise. Speciile care se bazeaza doar pe agresivitate au o inteligenta scazuta si isi canalizeaza energia doar asupra supravietuirii, ceea ce nu se poate spune despre extraterestri.

Nu sunt umanoizi

Da, e mult mai comod pentru regizori sa prezinte extraterestrii cu aspect uman, insa sansele ca aceasta sa fie adevarata lor fizionomie sunt foarte mici. Fiecare forma de viata se adapteaza si evolueaza in functie de mediul inconjurator.

Asa cum noi ne-am dezvoltat degetul mare si mersul biped ca urmare a unor conditii exterioare, la fel se intampla si in cazul extraterestrilor. Atat timp cat nu cunoastem nimic despre planeta de pe care vin, nu putem spune cum arata intr-adevar aceste creaturi.

Oamenii de stiinta, insa, cred ca ei sunt rapizi si au organele de simt foarte dezvoltate. In plus, se asteapta ca ei sa prezinte si acele trasaturi rudimentare cum ar fi gura, ochii, picioare si un organ de auz.

Discurs si scriere

Pentru ca o civilizatie sa evolueze, comunicarea este esentiala. Ca si oamenii, extraterestrii au si ei nevoie sa socializeze, sa invete, sa inregistreze cunostinte pentru a le transmite generatiilor viitoare. Fara o forma de scriere este putin probabil ca specia lor sa fi ajuns la o inteligenta superioara.

Atat dicursul, cat si modalitatile de scriere sunt inca un mister pentru noi toti, insa se crede ca ei ar folosi vibratii pentru a comunica, primite prin organe de simt specializate. O alta varianta ar fi si comunicarea prin telepatie.

Nu sunt foarte puternici

De vreme ce au ajuns la un nivel ridicat al competentelor tehnologice, nu ar avea sens sa isi consume energia cu forta bruta. Tocmai de aceea, se crede ca extraterestrii ar fi fiinte slabe, dar proiectate eficient, care folosesc un minimum de energie pentru a-si alimenta corpul.

O cultura avansata din toate punctele de vedere nu ar avea de ce sa se foloseasca de forta fizica pentru a manipula mediul inconjurator.

Anexe functionale

Asa cum oamenii au dezvoltat degetele mari pentru a se putea folosi mai bine de obiectele din jur, se crede ca si extraterestrii beneficiaza de aceeasi caracteristica, poate chiar imbunatatita. Altfel, extraterestrii nu ar avea cum sa construiasca nave spatiale si sa le piloteze atat de bine.

Ba mai mult, se crede ca ei ar avea un set de anexe mult superioare noua. Cel mai probabil, aceste creaturi si-au adaptat tehnologiile la corpurile lor si invers, fapt ce scade sansele ca oamenii sa poata opera pe dispozitivele extraterestre.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#insusiri extraterestri, #caracteristici inedite extraterestri, #cum arata extraterestrii, #extraterestri fizionomie , #OZN