Ziare.com

Extraterestrii si Iisus de pe alta planeta

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 22:38

   

Extraterestrii si Iisus de pe alta planeta
O intalnire cu extraterestrii nu va darama credinta religioasa a oamenilor. Va aparea, insa intrebarea daca Iisus s-a nascut si pe alte planete.

Acestea sunt ingrijorari cu care se confrunta oameni de stiinta si teologi deopotriva. Recent, la Londra a avut loc o intalnire importanta de profil, informeaza CBS News.

Acolo s-a discutat impactul pe care intalnirea cu extraterestrii l-ar avea asupra societatii noastre. Analizele facute la aceasta intalnire au fost publicate in numarul din aceasta luna al revistei Philosophical Transactions of the Royal Society A.

Chris McKay, astrobiolog la centrul de cercetare Ames, care apartine NASA, observa ca totul depinde de mai multi factori. Unul ar fi acela daca vom descoperi doar viata extraterestra sau si inteligenta extraterestra.

In cazul inteligentei extraterestre, el este de parere ca aceasta ar fi detectata de la o distanta foarte mare de oameni. Daca va fi descoperita doar viata de origine extraterestra, de exemplu microbi, atunci vom putea stii mai multe despre viata pe Pamant, comparand-o cu cea de pe alte planete.

Impactul asupra teologiei

Teologul Ted Peters scrie despre impactul vietii extraterestre asupra religiei. De exemplu, totul ar duce spre intrebarea daca poate exista o a doua Geneza biblica in conceptul de Creatie divina.

O alta intrebare ar fi aceea daca Iisus Hristos a existat de mai multe ori in Univers. Peters si colegii sai au efectuat un studiu asupra a 1.300 de persoane de confesiuni religioase diferite: romano-catolici, protestanti evanghelici, crestini ortodocsi, mormoni, budisti, dar si asupra grupurilor non-religioase.

Majoritatea celor care apartin unor confesiuni au afirmat ca nu vor fi afectati in credinta lor. Doar o treime din cei care aparin unor confesiuni religioase au spus ca alte religii vor fi afectate. Doua treimi din cei necredinciosi au spus ca dovada existentei extraterestrilor va clatina credinta religioasa ca intreg.

In viitor, ar putea sa apara chiar religii extraterestre si ar putea exista chiar o cale de comunicare cu religiile pamantene. Teologii, drept urmare, vor deveni astroteologi, dupa cum remarca Peters.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Extraterestrii in Arta

- VIDEO: OZN-uri la rastignirea lui Iisus - imagini incredibile pe o icoana veche de aproape o mie de ani... OZN-ul din tabloul “Botezul lui Hristos" al pictorului flamand Gelder... FILM: Biblia si OZN - urile... Directorul Observatorului Astronomic al Vaticanului, George Coyne a purtat discutii despre extraterestrii cu personalul de la NASA, in februarie 2009... Secretele Vaticanului: Navele lui Mesia (Foto/Video)... Un rabin in varstă de 108 ani prezice venirea lui Mesia in zilele noastre…si e vorba de Isus Cristos!:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/11/extraterestrii-in-arta.html

 

m-am uitat , in loc de nava extraterestra pe cer apare o goeleta care se folosea in vremea aceea , tot felul de expuneri asa zise extraterestre sunt fak-uri

credinta in stele si combinatiile de idei cu referire la nasterea lui Isus este cunoscuta, originea lui Dumnezeu nu este pe pamant ci in cosmos , de aici derivatiile aferente mintii umane care scoteste doar doar o afla,
nu exista extraterestrii asa cum nu exista nici moarte de apoi.
totul se petrece acum si aici.

totul se petrece aici pe Terra fara nici un ajutor, totul se petrece la intamplare , pur si simplu .

.

unde au disparut acesti extraterestii azi ?

"OZN-uri la rastignirea lui Iisus - imagini incredibile pe o icoana veche de aproape o mie de ani"

si azi unde sunt?

mesaj

ideea e că nasa și altii arunca tot felul de bombe media cu te miri ce pentru ca noi sa ne infricosam sau sa ne miram de aceste irealitati. extraterestrii=minciuna

MIRELE ai febra interplanetara!!!astroteologule

descarci cu camionu informatzi!!hahahaha

 

Cine pune titlurile?

MIrele, cine pune titlurile la articolele tale, tu sau redactia?
Spre exemplu la articolul asta cine a pus titlul?
Cu bine!

 

NICI UN FEL DE GRIJA, NIMENI SI NIMIC NU POATE CONVINGE UN HABOTNIC DE REALITATE ...

FieCare cu Ideile sale ...
Alea Reale sunt Apanajul Oamenilor Ratzionali ...
Alelalte, VitzeVersa ...

Aia "ie" !

 

Problemele sunt mai complexe.

Omul actual este o fiinta la origine divina,dar decazuta.
Filosoful Martin Heidegger in analiza "dasein-ului"arata aceasta atitudine duala a existentei fiintei umane.
Omul este in lume,respectiv omul nu este repliat pe sine,ci deschis spre altceva decat el insusi.
Omul desi exista in prezent,este mereu indreptat spre viitorul sau.
Fara a preciza care este aceasta directie spre vii tor, este evident ca acesta este DUMNEZEU,este fiul sau ISUS CRISTOS,si potentiali fii daca ascultam poruncile divine si noi.
Omul ca fiinta si el cu origini extraterestre,dar in starea lui decazuta,are in interiorul fiintei lui un gol imens,care este lipsa lui DUMNEZEU.
BIBLIA in 1 Corinteni 13,12;arata ca acum cunoastem in parte ,dar atunci voi cunoaste pe deplin,dupa cum si eu am fost cunoscut pe deplin.
Aceasta cunoastere si recunoastere inseamna credinta in DUMNEZEU,o viata de o moralitate si o etica desavarsita,infaptuita insa acum,in acest timp,in aceasta viata.

 

decazuta?in nici un caz moncher!!

omul este suma evolutiei si are origini divine dar are un bagaj de frustrari resturi din existentzele anterioare de la L.U.C.A pana an prezent!!!drumul evolutiv a fost foarte greu!incearca genetologia!!!!hahahahaha!genetologia o numeam in vechime demonologie!!ptiuu sa nu te deochi!

apropo,cines decazuti?

clanul lor sau clanul nostru!!!
hahahaha

Mai 'n_m_c...', mai bine lasa hohotitul acela necontrolat si studiaza problema!

Omul a fost creat "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar a decazut enorm... Vezi de ex. acest articol:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3292/ce-este-omul

Omul insa, prin intoarcere la Dumnezeu (prin 'nastere din nou'), poate fi restaurat. Vezi de ex. aceste articole:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/6215/glorificarea-noastra-1

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/6333/glorificarea-noastra-2

@Cititor ziare

Mi-a placut comentariul tau despre "o viata de o moralitate si o etica desavarsita".
Tocmai aceste norme morale si etice sunt dovada existentei unui CREATOR ce ne-a adus in existenta si contrazice ideea ca suntem proiectul vreunei civilizatii extraterestre.

Cu totii stim că unele persoane, sau chiar grupuri de persoane, ignoră sau desconsideră inaltele principii morale, insă majoritatea oamenilor nu au această atitudine. Care este sursa acestor valori morale care se găsesc in aproape toate domeniile si care au existat in toate timpurile? Dacă nu există nici o Sursă, nici un Creator, inseamnă oare că binele si răul au apărut, pur si simplu, odată cu omenirea, cu societatea umană? Să reflectăm la următorul exemplu: Majoritatea oamenilor si a grupurilor de oameni consideră crima un lucru gresit. Dar cineva ar putea intreba: "Gresit in comparatie cu ce?“ Evident, societatea umană, in general, are la bază anumite principii morale care au fost introduse in legile multor tări. Din ce sursă provin aceste principii morale? Nu ar putea fi vorba de un Creator inteligent care are principii morale si care i-a inzestrat pe oameni cu constiintă, sau cu simtul moralitătii?Platforma pentru solutionarea online a litigiilor