Extraterestrii si OZN-urile, o nevoie a oamenilor?

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 13:45
3465 citiri
Extraterestrii si OZN-urile, o nevoie a oamenilor?
Foto: english.pravda.ru

Ne este teama de necunoscut. Simtim nevoia de a crede in ceva. Sunt doar doua din explicatiile oferite de specialisti. In ultimele luni, mai multe OZN-uri au fost observate in lume, reiinoind dezbaterile referitoare la existenta extraterestrilor.

In SUA au fost observate cele mai multe OZN-uri in ultima perioada. Mai intai deasupra New York-ului, apoi deasupra orasului El Paso, Texas, dupa cum informeaza ABC News.

Autoritatile nu au clarificat aceste situatii incerte nici pana acum. Specialistii in domeniu afirma ca inca nu detinem dovezi solide ale existentei acestor obiecte si nici ale unor extraterestri care le-ar conduce. Ei pun totul pe seama imaginatiei bogate a oamenilor.

Astronomul Harold Geller, de la Universitatea George Mason, a firma ca planetele Venus si Jupiter ar putea fi responsabile de ceea ce a fost descris ca OZN-uri aflate deasupra unor orase. Christopher French, psiholog la Universitatea din Londra, spune ca oamenii isi imagineaza un contact intre noi si o civilizatie extraterestra. Acesta ar fi motivul pentru care ei cred in existenta OZN-urilor.

Stephen Diamond, specialist in psihologie, este de parere ca OZN-uile sunt doar un pretext pentru a crede in ceva. O nevoie care vine dinafara vointei noastre. O astfel de nevoie apare in perioadele de criza economica si culturala, afirma el. Este si nevoia de mister care ii face pe oameni sa creada in astfel de aparitii si fenomene.

Sondajele americanilor arata ca, in 2008, 56% dintre adulti credeau in existenta vietii inteligente pe alte planete. Unul din 12 americani afirma ca a vazut obiecte misterioase pe cer. Cei care cred in extraterestri si OZN-uri ii acuza pe ceilalti de teama fata de ceea ce este necunoscut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#extraterestri OZN, #Pamant civilizatie, #New York El Paso, #Christopher French, #Stephen Diamond, #Venus Jupiter , #OZN