Fascinantele enigme ale extraterestrilor

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:51
8326 citiri
Fascinantele enigme ale extraterestrilor

Extaterestrii - despre ei s-a spus mult, s-a scris enorm, dar nu se stie cam nimic. Logica ne spune ca, daca intr-adevar exista si alte lumi inteligente in Univers, reprezentantii acestora ar trebui sa ne caute, pentru ca noi nu suntem capabili sa-i gasim.

Tot logica ne indeamna sa ni-i inchipuim ca niste fapturi umanoide, umbland neaparat pe doua picioare, cu capete mari, corpuri hidoase, ochi bulbucati si eventual doua antene in vaful capului.

Toate acestea sunt fantezii. S-ar putea ca ei sa fie de marimea insectelor sau a microbilor, sa fie chiar ceva imaterial, imposibil de vazut si de palpat, comenteaza infoniac.ru.

Aspectul lor constituie o enigma. De vreme ce s-au format, au evoluat si s-au definit pe alta planeta, cu alta atmosfera, alta gravitatie, alte surse de alimentare si alta forma de energie, n-au niciun motiv sa ni se asemene.

Scheletul, forma si aspectul nostru biped, toate sunt determimnate de gravitatia terestra si de atmosfera, greu de inchipuit sa fie aidoma pe o alta planeta.

Unii cercetatori ai trecutului ancestral incearca sa identifice extraterestrii cu imaginile aflate pe icoane si in templele stravechi, pastrate din vremuri imemorabile. Sunt presupuneri naive, neconfirmate de vreo cercetare stiintifica.

Energia

Indiferent de aspectul, de forma si de calitatile fizice ale eventualilor extraterestri, daca ei exista cu adevarat, trebuie sa fie purtatorii unei energii, care le mentine existenta.

Energia noastra isi are sursa in soare, in aerul respirat si in alimentele pe care le mancam. Daca un extraterestru ar sosi pe Pamant, indepartandu-se de soarele lui, respectiv principala sursa de energie si de atmosfera lui, oare cat ar rezista cu proviziile de alimente pregatite in rucsacul personal?

Incompatibilitatea energetica ar putea fi principalul motiv pentru care le-ar fi greu extraterestrilor sa ajunga printre noi, altfel decat in delicioasele romane SF.

Inteligenta

Ne place sa credem ca fiintele extraterestre - daca exista ele - au o inteligenta mult superioara noua. Corect: daca ele vor ajunge cu adevarat aici, iar noi n-am reusit sa ajungem inca acolo, trebuie sa aiba extra dotari.

Nimeni nu-si poate face insa o imagine despre cat de departe poate ajunge inteligenta acestor fapturi. Si, in plus, ne putem intreba in ce masura ne vor privi de la egal la egal sau eventual se vor uita la noi cu acea condescendenta cu care privim noi o reptila.

N-ar fi exclus sa le fim la fel de indifernti pe cat ne sunt noua, sa zicem, furnicile. Ar fi deceptionant sa vina extraterestrii printre noi si sa nu ne dea nicio atentie.

Comunicarea

Astazi, limba in care discuta diplomatii si oamenii de afaceri este cea engleza. Extraterestrii - daca exista - n-au auzit sigur de ea. Poate vorbesc o alta limba, pe care noi nu o vom intelege, dar cel mai probabil este ca au alt fel de comunicare decat prin sunete.

Comunicarea sonora are multe servituti: raza mica de actiune, babilonia multitudinei de limbi asccesibile numai unor comunitati restranse, limitarea mesajelor la un lexic si o sintaxa mult mai sarace decat am putea noi sa gandim si sa exprimam.

S-ar putea ca extraterestrii sa comunice pe cale elctromagnetica, prin plasma, prin efecte nucleare, sau alte mijloace, pe care noi nici nu le cunoastem. Comunicarea prin sunete ar fi ceva primitiv pentru fiintele inteligente, ascunse in spatiu.

Unde sunt ei?

Poate ca aceasta este cea mai fascinanta intrebare dintre toate, dar si cea mai pierduta in ceata.

La mijlocul secolului trecut, omenirea era fascinata de cartea lui Erich von Daniken, intitulata "Amintiri despre viitor", care sustinea ca Pamantul a fost vizitat de extraterestri. Ei au transmis stramosilor nostri repere ale civilizatiei lor si trebuie sa ne asteptam sa mai vina.

Cunostintele de aritmertica ale anticilor, precizia cu care au fost inaltate piramidele, statuile misterioase de pe Instula Pastelui, alte urme si mai enigmatice care sugereaza semne construite anume ca sa fie reperate din cer, vestigii sugerand adevarate elemente galvanice de pe vremea cand nu se cunostea curentul electric si multe altele ii servesc lui Daniken ca dovada ca Terra a fost vizitata de extraterestri. La plecare, ei "au lasat vorba" ca vor mai veni.

N-avem insa niciun indiciu cu privire la directia din care au venit si cea spre care s-au dus. Cercetarile de pana acum n-au descoperit locuinta lor din spatiu. Nimeni nu stie nimic despre ei.

Unii sustin totusi ca ei exista si misuna printre noi, ca entitati imateriale. Ca sa se distreze, ei hotarasc cutremurele, razboaiele, revoltele, inundatiile, pe scurt soarta noastra. Ei vor hotari si Apocalipsa, la momentul potrivit. Asta ne-ar mai trebui!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#extraterestri ipoteze, #extraterestri aspect, #extraterestri limbaj, #extraterestri Terra , #OZN