O baza militara americana a pierdut controlul rachetelor sale, din cauza unui OZN

Luni, 27 Iunie 2011, ora 23:12
4994 citiri
O baza militara americana a pierdut controlul rachetelor sale, din cauza unui OZN
Foto: setyoufreenews

O baza militara americana "a pierdut temporar posibilitatea de a comunica cu 50 dintre rachetele sale Minuteman III", dupa ce a fost survolata de un obiect zburator neidentificat (OZN), anul trecut, sustine un expert american in fenomenele neobisnuite.

In 23 octombrie 2010, la baza americana Warren Air Force din Chayenne au existat cateva ore critice, cand legaturile dintre sistemul de comanda si rachetele Minuteman au fost intrerupte. Producerea acestui incident se pare ca a fost cauzat de un OZN, care a manevrat pe deasupra bazei aeriene.

Baza Warren Air Force din Cheyenne, Statele Unite "a pierdut temporar posibilitatea de a comunica cu 50 de rachete ale sale, Minuteman III", in timp ce un OZN a fost reperat in timpul incidentului, potrivit declaratiilor date de Robert Hastings, in 23 iunie 2011, informeaza Examiner.

Robert Hastings se ocupa de foarte multi ani de fenomenul OZN, luand interviuri militarilor si celor retrasi din Air Force, tinand pana acum peste 500 de prelegeri la diferite colegii si universitati despre activitatea OZN, conform siteului sau personal.

"Cele cinci facilitati ale rachetelor - responsabile pentru lansarea instalatiei ICBM - Alpha, care cuprindea rachetele escadrilei 319 - s-ar fi putut declansa in timpul perioadei de intrerupere a comunicatiilor", a spus Hastings, intr-o conferinta de presa.

"Aceasta poveste dramatica a fost cunoscuta datorita scurgerilor de informatii, produse prin intermediul lui Mark Ambinder, un editor al ziarului The Atlantic, care a publicat-o trei zile mai tarziu. US Air Force a recunoscut imediat problema aparuta, spunand ca un sistem back-up de lansare ar fi putut prelua sarcina, pretinzand ca intreruperea a durat doar 59 de minute", spune Hastings.

Cu toate acestea, situatia prezentata a fost falsa, spun doi tehnicieni, ce stationau la baza Warren, care sustin ca au existat probleme de comunicatii, intermitente, dar care au durat mai multe ore, explica expertul american.

"In mod semnificativ, aceste persoane raporteaza aparitia unei enorme navete in forma de tigara, care a manevrat deasupra campului cu rachete, in ziua intreruperii comunicatiilor. Surse confidentiale Air Force raporteaza, de asemenea, ca si comandantul escadronului a avertizat martorii, care au vazut, sa nu vorbeasca cu jurnalistii sau cu cercetaorii, cu privire la 'lucrurile pe care le-au vazut sau poate nu le-au vazut pe cer', amenintand cu sanctiuni severe pentru oricine incalca securitatea bazei", se mai arata in raportul acestuia.

In legatura cu incidentul de la baza Warren, Hastings a subliniat: "Sursele mele nu au spus ca aparitia OZN-ului petrecuta pe 23 octombrie 2010 a interupt comunicatiile, ci el a cauzat-o. Si trebuie sa se constate ca oficialul american, comandantul Fortelor Aeriene, a atribuit aceasta problema aparuta unui circuit inlocuit necorespunzator dintr-un procesor al sistemului de racheta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#incident air force ozn, #aparitii ozn air force usa, #ozn rachete minuteman , #OZN