O noua vanatoare de OZN-uri, pe 6 iulie: Operatiunea Suricata (Video)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 20:14
3120 citiri
O noua vanatoare de OZN-uri, pe 6 iulie: Operatiunea Suricata (Video)
Foto: Direct Matin

Cum s-ar putea demonstra lumii existenta obiectelor zburatoare neidentificate? Este marea intrebare a pasionatilor de ufologie.

De aceea, operatiunea Suricata vizeaza mobilizarea a sute de persoane ce pot depune marturii in legatura cu observarea unor aparitii de acest gen. Joi, organizatorii operatiunii in discutie au putut anunta mobilizarea a 507 observatori, care, pe 6 iulie, vor scruta cerul.

Anul acesta, operatiunea Suricata va fi organizata urmand o logica regionala. Participantii se vor reuni in functie de originea lor, in orase diferite, ca sa observe concomitent sectoare celeste bine delimitate, conform Direct Matin.

Operatiunile Suricata, denumite astfel dupa micutul mamifer cunoscut pentru ochii mari si postura-i caracteristica de observator, in picioare, pe labele din spate, exista de opt ani.

Iar reuniunile pasionatilor de ufologie au capatat avant incepand din 2008, reusind sa regrupeze la fiecare editie sute de observatori.

Principiul se arata foarte simplu. O linie telefonica este deschisa. Din momentul in care un observator/martor repereaza un fenomen straniu, el pune in alerta aceasta linie, trimitand SMS-uri catre toate "suricatele", ca sa-si concentreze cercetarile pe traiectoriile presupuse.

Obiectivul consta in confirmarea fenomenului si, daca e posibil, in identificarea lui, pentru a se stabili daca este de natura extraterestra. Mai mult, a fost conceputa o aplicatie Android, ca sa vina in sprijinul vanatorilor de OZN-uri sau PAN (fenomene aerospatiale neindentificate).

In timpul ultimei operatiuni Suricata, care s-a derulat pe 11 mai 2013, au fost mobilizati 353 de participanti (mai ales in Franta metropolitana, dar si in Europa, Israel sau Haiti).

S-au reperat atunci noua fenomene paranormale. Pentru multi, fara indoiala, este vorba de sateliti sau de lampioane thailandeze.

Totusi, pentru un fenomen inregistrat pe 11 mai nu a fost gasita nicio explicatie. La ora 23.29, nu departe de Cavaillon (Vaucluse), un observator instalat pe acoperis spune ca a vazut o lumina rosie, ca o stea mare. "Cu o viteza de cinci ori mai mare decat a unui satelit a virat la stanga, apoi a urcat spectaculos".

In total, precizeaza Francois Weissmuller (initiatorul operatiunilor Suricata) intr-un interviu pentru "Paris Match", doar "doua sau trei observatii de obiecte au ramas neidentificate".

Ramane de vazut daca noaptea de 6 iulie ne va pune in fata unei liste mai mari de OZN-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#operatiunea Suricata 6 iulie, #observatori OZN, #cautatori OZN amatori , #OZN