Spirite sau OZN? Britanicii aleg fantomele

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 16:52
4569 citiri
Spirite sau OZN? Britanicii aleg fantomele

Dupa secole intregi de observatii care nu au dus la nicio dovada a existentei lor, un studiu recent sugereaza ca in Marea Britanie credinta in fantome este in crestere.

Mai mult de jumatate dintre cei care au luat parte la cercetari (52%) au declarat ca ei cred in supranatural, tendinta fiind in crestere, comparativ cu cele doua studii anterioare din 2005 si 2009, care au indicat un procent de aproximativ 40%.

De asemenea, sondajul a constatat ca unul din cinci subiecti a pretins ca a trait o experienta paranormala, relateaza The Telegraph.

Noul studiu a fost realizat si prezentat in conferinta anuala, de catre Asociatia pentru studiul stiintific al fenomenelor anormale (Assap).

Dave Wood, presedintele grupului care este dedicat studiului despre o gama larga de experiente inexplicabile, a declarat: "Cresterea numarului celor care cred in fantome este o surpriza pentru noi si procentul este semnificativ mai mare decat ceea ce noi consideram a fi media istorica.

Asta s-ar putea datora faptului ca, intr-o societate care e dominata de incertitudine economica si este saturata de informatii si tehnologie, oamenii cauta refugiu in paranormal, asa cum in trecut au cautat refugiu in religie".

Printre personalitatile notabile care sustin ca au intalnit fantome se numara si Winston Churchill, aflat pe o lista lunga de oameni care au raportat ca au vazut o aparitie a fostului presedinte american Abraham Lincoln, la Casa Alba.

In timp ce credinta in fantome este in crestere, studiul, realizat de compania de sondare YouGov sugereaza o scadere a numarului celor care accepta existenta OZN-urilor, de la 52 la suta la 39 la suta, in 2008. Datele, de asemenea, au constatat ca unul din cinci subiecti a pretins ca a avut un fel de experienta paranormala.

Wood s-a declarat surprins de concluziile studiilor efectuate, care au demonstrat ca femeile cred in mai mare masura in fantome (63%) si OZN-uri (41%) decat barbatii (42% in fantome si 36% in OZN-uri). In ambele categorii, cei care au crezut cel mai putin au fost cei din categoria de varsta cea mai mica, adica 18-24 ani.

Sondajul a fost realizat pe un lot mai mare de 2.000 de oameni, iar marja de eroare a fost situata in limitele admise pentru a fi reprezentativ la nivel national.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fantome paranormal, #credinta fantome crestere, #studiu comparativ fantome , #OZN