A fost descoperita viata pe planeta Marte

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 12:04
7038 citiri
A fost descoperita viata pe planeta Marte
Foto: The Sun

Micro-organisme extraterestre care traiesc sub solul planetei Marte sunt raspunzatori pentru gazele care inconjoara Planeta Rosie, sustin oamenii de stiinta de la NASA.

Gazele respective, care sunt produse in diverse cantitati in lumea noastra de catre vaci, au fost detectate de catre o nava spatiala si cu ajutorul unor uriase telescoape de pe Pamant, informeaza, in exclusivitate, cotidianul britanic The Sun.

Se asteapta ca in decursul zilei de joi, NASA sa confirme aceasta descoperire in cadrul unei prezentari de presa oficiale la Washington.

Descoperirea este privita deja ca o dovada incontestabila ca micro-organismele extraterestre sunt in viata si in prezent.

Cativa oameni de stiinta recunosc insa ca acest gaz este, de asemenea, produs si in urma unor procese vulcanice. Insa, pana acum nu este cunoscuta nicio activitate vulcanica pe planeta Marte.

Mai mult de atat, NASA a descoperit gazul respectiv in aceleasi regiuni in care se aflau si norii formati din vapori de apa, elementul esential care suporta viata.

Expertii sugereaza ca respectivul gaz este emis ca un produs rezidual de catre niste organisme care traiesc in apa, sub gheata.

Cercetatorii presupun ca aceste organisme s-au trezit la viata de curand, pentru ca altfel gazul respectiv s-ar fi pierdut in atmosfera planetei Marte.

Cercetatorii britanici sustin, la fel ca si colegii lor de la NASA, ca existenta acestui gaz este o dovada incontestabila ca pe planeta Marte exista viata, iar "aceasta descoperire este cea mai importanta din istoria lumii", precizeaza cotidianul The Sun.

Planeta Marte a fascinat imaginatia omenirii de mai bine de un secol ca un potential loc pentru existenta fiintelor extraterestre.

Insa, viata nu ar putea exista pe suprafata acestei planete deoarece, spre deosebire de Pamant, Marte nu are un scut magnetic care sa o protejeze de iradiatiile solare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#viata pe Marte, #pamant, #gazele din Marte, #descoperirea vietii, #NASA , #planete