Extinctia umanitatii si extraterestrii mai avansati decat noi

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 12:35
3020 citiri
Extinctia umanitatii si extraterestrii mai avansati decat noi
Foto: atheistnexus.org

Nu avem nicio dovada ca nu suntem singura forma de viata din Univers. Doar in Calea Lactee exista aproximativ 250 de miliarde de stele si un numar cu mult mai mare in Universul vizibil, multe dintre ele fiind inconjurate de numeroase planete.

Sistemul solar are o vechime de 4,5 miliarde de ani, intr-un Univers vechi de aproximativ 14 miliarde de ani, conform Dailygalaxy.com.

Cercetatorii sunt de parere ca este posibil sa existe civilizatii avansate de aproximativ 1,8 giga-ani, un giga-an fiind echivalentul unui miliard de ani. In aceste conditii, avand in vedere vastitatea de neimaginat a Universului, pare destul de probabil ca extraterestrii sa existe. Un fizician, Enrico Fermi, se intreba in anul 1950, unde oare se afla acesti extraterestri.

El se intreba de ce nu exista nicio dovada a existentei unor astfel de civilizatii. Aceste intrebari pe care omul de stiinta si le-a pus poarta numele generic de "Paradoxul lui Fermi".

Paradoxul rezulta din contradictia intre probabilitatea mare a existentei extraterestrilor si lipsa oricarei dovezi a existentei lor si cu atat mai putin a unui contact cu o astfel de civilizatie.

Data fiind varsta extrema a Universului, daca planete ca Pamntul sunt tipice, atunci ar trebui sa existe multe civilizatii extraterestre. Cateva dintre acestea ar trebui sa fie in Calea Lactee.

Persista intrebarea de ce nu reusim sa detectam nici macar un semnal radio de origine extraterestra.

Dat fiind faptul ca unele planete din Calea Lactee au in medie cu 1,8 giga-ani mai mult decat Pamantul, atunci varsta medie a civilizatiilor avansate tehnologic ar fi mai mare decat cea a civilizatiei umane. Este ceea ce afirma Milan Cirkovic, de la observatorul Astronomic de la Belgrad, Serbia.

Este posibil ca observarea extraterestrilor sa fie impiedicata de anumite procese care se petrec in Univers. Anticii credeau ca Pamantul se afla in centrul Universului. Stim acum ca Pamantul nu este nici macar in centrul sistemului nostru solar.

Asadar, nu avem motive sa credem ca Pamantul ar fi o planeta privilegiata. Paradoxul lui Fermi plaseaza civilizatia umana in nereusita de a evada din acest spatiu inchis. Din acest motiv, suntem supusi riscului extinctiei. De cercetarile si descoperirile viitoare vor depinde o posibila salvare a umanitatii.

Totusi, oamenii nu au invatat din greselile trecutului, iar autodistrugerea prin arme tot mai evoluate este unul dintre aceste riscuri.

Fondurile alocate razboaielor si apararii in lumea intreaga depasesc de multe ori sumele alocate educatiei, de exemplu. In S.U.A. suma alocata este de 8 ori mai mare pentru aparare decat pentru educatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#extinctie, #pamant, #extraterestri, #Univers, #sistem solar, #Milan Cirkovic, #Belgrad , #planete