Locurile unde e cel mai probabil sa descoperim viata extraterestra (Video)

Joi, 17 Mai 2012, ora 00:04
6609 citiri
Locurile unde e cel mai probabil sa descoperim viata extraterestra (Video)

Toata omenirea asteapta cu sufletul la gura ziua cand se va descoperi cu adevarat viata extraterestra. Locurile din spatiu cu cel mai mare potential, unde s-ar putea afla aceasta, sunt lunile lui Saturn, Enceladus si Titan, dar si planetele Marte sau Venus.

Noi nu am descoperit inca o dovada evidenta ca viata ar fi altundeva in Univers. Acest fapt nu s-a schimbat de pe vremea lui Aristotel, afirma astronomul Seth Shostak, din cadrul Institutului SETI, pentru Space.com.

La urma urmei, astronomii au gasit recent mii de planete noi; agentiile spatiale si-au concentrat atentia asupra a zeci de obiective ale sistemului solar, iar oamenii de stiinta de la Institutul SETI continua sa construiasca noi echipamente in vederea descoperirii undelor radio extraterestre.

Pe lista lunga a locurilor unde am putea descoperi forme de viata pe care poate nu le cunoastem se afla mai multe regiuni ale sistemului nostru solar. Iata cateva dintre ele:

1. Enceladus

Aceasta este doar o mica luna a lui Saturn. In anul 2005, naveta Cassini a fotografiat niste gheizere de apa inghetata tasnind prin fisurile din emisfera sudica a lui Enceladus.

Conditiile necesare vietii exista acolo, au concluzionat oamenii de stiinta.

2. Titan

Titan este tot o Luna a lui Saturn si este singura lume din sistemul solar (in afara de Pamant, desigur), despre care se stie ca ar avea lacuri in stare lichida. Dar acestea sunt lacuri de etan si metan, gaze lichide naturale.

In ciuda acestor ingrediente ciudate si a temperaturilor foarte scazute (de pana la minus 179 de grade Celsius), aceasta este o lume unde legile chimiei exista si se produc.

3. Marte

Planeta Marte ramane vesnic populara pentru cei care studiaza protoplasma nelumeasca. Sunt deosebit de interesante dungile inchise la culoare care apar in timpul verii martiene in regiunea craterului Horowitz.

4. Luna lui Jupiter, Europa

Multi i-ar acorda un rating mai mare acestei luni a lui Jupiter, deoarece este posibil ca acolo sa existe mai multa apa lichida decat in toate oceanele de pe Pamant. Dezavantajul este ca aceasta mare se afla sub aproximativ 16 kilometri de gheata.

5. Venus

Planeta noastra sora, Venus, are temperaturi toride la suprafata sa (plus 454 grade Celsius). Insa temperaturile din atmosfera venusiana sunt tolerabile, apreciaza David Grinspoon, de la Muzeul Naturii si Stiintei din Denver.

In plus, exista fenomene chimice interesante care se produc aici, care implica dioxidul de sulf si monoxidul de carbon.

6. Callisto si Ganymede

Cele doua luni ale lui Jupiter, Callisto si Ganymede, pot fi atractive pentru biolgie. Ca si mai celebra sa vecina Europa, ele pot gazdui oceane lichide subterane. Cu toate acestea, aceste rezerve ingropate s-ar gasi la o distanta foarte mare in profunzime, la aproximativ 100 de kilometri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#locuri viata extraterestra, #planete viata extraterestra, #apa Univers, #conditii viata alte planete , #planete