Lumile viitorului omenirii: Planete locuibile descoperite de NASA (Galerie foto&Video)

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:47
7440 citiri
Lumile viitorului omenirii: Planete locuibile descoperite de NASA (Galerie foto&Video)
Foto: io9

De-a lungul ultimilor ani, astronomii au descoperit mai multe exoplanete, asa-numitele "Super-Pamanturi", lumi stancoase locuibile, precum planeta noastra, posibile meleaguri unde oamenii ar putea trai in viitor.

NASA a confirmat existenta a sute de exoplanete, in urma informatiilor primite de la sondele spatiale aflate in cosmos, iar ultima descoperire confirma existenta primei planete de marimea Pamantului, denumita Kepler - 186f, aflata intr-o zona locuibila, potrivit io9.

Kepler - 186 f, descoperita recent de catre NASA cu ajutorul telescopului spatial Kepler, este o planeta similara Pamantului, avand dimensiunea de doar 1,1 ori mai mare decat Terra.

Va prezentam cele mai importante exoplanete descoperite in ultimii ani, care se afla in zone locuibile, in viziunea artistilor care lucreaza pentru agentiile spatiale, precum NASA.

Gliese 163c

Planeta Gliese 163c orbiteaza in jurul piticei rosii Gliese 163, la o distanta de 49 de ani-lumina fata de Pamant, in constelatia Dorado. Planeta are o masa de 7,2 ori mai mare decat Terra.

Kepler 69c

Kepler 69c este o planeta din afara sistemului nostru solar, care orbiteaza in jurul lui Kepler-69, la aproximativ 2.700 de ani lumina de Pamant, in constelatia Cygnus.

Gliese 581e

Aceasta are masa de 1,7 ori mai mare decat Pamantul si se gaseste la o distanta de 20,5 ani-lumina de Terra, in constelatia Libra.

55 Cancri e

Este o planeta care orbiteaza la o distanta de 25 de ori mai apropiata decat Pamantul in jurul Soarelui si are temperatura la suprafata de 1.726 grade Celsius. Aceasta se gaseste in constelatia Cancer, aflata la 40 de ani-lumina de Pamant.

Kepler 22b

Kepler 22b situata la 600 de ani-lumina de Terra si se afla in constelatia Cygnus. Raza planetei este de 2,4 ori mai mare decat a Pamantului.

Gliese 667 Cb

Gliese 667 Cb orbiteaza in jurul stelei Gliese 667 in constelatia Scorpius, la o distanta de 22,7 ani-lumina de Pamant. Are masa de 4,39 ori mai mare decat a Terrei.

Kepler 62f

Kepler 62f este de 1,4 ori mai mare decat Pamantul si se afla la distanta de 1.200 de ani-lumina de planeta noastra. Aceasta se gaseste in constelatia Lyra.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fotografii planete locuibile NASA, #planete super Pamant NASA, #descoperiri exoplanete NASA, #descoperiri planete locuibile Kepler , #planete