O noua eruptie solara ar putea avea loc pe 9 decembrie

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 22:34
3170 citiri
O noua eruptie solara ar putea avea loc pe 9 decembrie
Foto: hardgeek.org

Expertii NASA avertizeaza in legatura cu o noua eruptie solara in perioada 8-11 decembrie, care ar putea avea consecinte grave asupra Pamantului, intrucat este posibil ca aceasta sa afecteze campul magnetic al Terrei.

Sonda spatiala Solar Dynamics Observatory a monitorizat o serie de eruptii intense pe suprafata Soarelui in ultimele trei zile, transmite portalul Cybersecurity.ru.

Referitor la noua furtuna solara din data de 9 decembrie, savantii spun ca aceasta ar putea fi mai puternica decat cea din 4 decembrie si va provoca perturbari magnetice pe scara larga pe Pamant. Acest lucru inseamna ca, in zilele respective, persoanele sensibile la vreme pot prezenta o deteriorare semnificativa a starii lor de sanatate.

In timpul unei furtuni magnetice este posibila dereglarea bioritmului corpului, cresterea numarului de accidente si leziuni. Acest efect neobisnuit se explica prin schimbari in sistemul nervos central - cresterea timpului de reactie la stimuli externi.

Cu toate acestea, bolile cele mai dependente de activitatea solara sunt afectiunile cardiovasculare: boala coronariana, hiper- sau hipotensiunea arteriala. Sistemul imunitar al oamenilor reactioneaza diferit la furtunile magnetice. Daca la unii se observa o rezistenta mai scazuta la boli, la altii, prin contrast, se simte o explozie brusca de energie, o imbunatatire a starii de spirit si mai multa eficienta.

Furtunile solare intense pot provoca daune aparatelor orbitale si sunt un pericol si pentru astronauti. In plus, exista intotdeauna riscul deteriorarii retelelor electrice de pe Terra. Pentru protectia in fata eventualelor surprize din partea Soarelui, NASA a conceput proiectul "Solar Shield" - informatia cu privire la activitatea solara este prompt prelucrata intr-un centru de date.

Primind din timp informatii cu privire la posibilele furtuni solare, computerele ar urma sa dezactiveze transformatoarele, excluzand astfel o eventuala avarie ca urmare a perturbarilor geomagnetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#explozie solara decembrie, #nasa furtuna solara , #planete