Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oamenii vor ajunge luni pe Marte. Fictiv (Video)

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 09:35
3217 citiri
Oamenii vor ajunge luni pe Marte. Fictiv (Video)

Cei sase voluntari ai programului Mars-500, misiune care prevede 520 de zile petrecute in spatiu, vor ameriza fictiv luni pe planeta rosie.

Explorarea simulata a planetei rosii a demarat pe 2 iunie 2010, la Institutul de cercetari medicale si biologice - IBMP din Moscova, cei sase membrii ai echipajului se pregatesc pentru amerizarea pe Marte, scrie RIANovosti.

La bordul modulului spatial sunt prezenti trei ingineri, un medic, un chirurg si un fizician, care au petrecut deja 250 de zile izolati in cadrul simularii zborului catre Marte in cadrul proiectului multinational.

Sosirea pe Marte va fi transmisa pe ecranul urias al Centrului rus pentru zboruri spatiale - TSUP, din Moscova, in prezenta a numerosi specialisti si jurnalisti care au fost invitati, precizeaza Guardian.

Coordonarea misiuni apartine Agentiei Spatiale Europene - ESA, care impreuna cu specialistii de la IBMP, vor studia efectele izolarii pe o perioada asa de lunga, studiind si absenta luminii naturale si a aerului proaspat asupra organismului uman, in vederea unor viitoare misiuni umane pe Marte. Timpul pe statia spatiala fictiva este organizat judicious, in cadrul programului 1/3 fiind alocat cercetarilor stiintifice, 1/3 pentru relaxare si 1/3 pentru somn.

Revenirea pe Terra va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie 2011, dupa o calatorie de intoarcere de 240 de zile. Daca vor aparea probleme de sanatate pentru un membru al echipajului sau daca unul dintre membri va dori sa renunte la experiment, ceilalti vor continua misiunea ca si cum cel care a renuntat este mort.

In februarie 2011 echipajul va simula doua iesiri pe planeta rosie, si o serie de experimente in modul special construit, care simuleaza conditii identice cu cele de pe paneta.

Cercetatorii antrenati in programul Mars - 500, spera ca in urma acestui exercitiu fictiv, sa reuseasca identificarea si rezolvarea tuturor problemelor legate de un zbor uman de o asemenea anvergura catre Marte.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Marte oameni, #Marte echipaj uman, #Marte misiune , #planete