Sfarsit tragic prevazut pentru colonistii care ajung pe Marte - ce moarte cumplita ii asteapta

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:11
17339 citiri
Sfarsit tragic prevazut pentru colonistii care ajung pe Marte - ce moarte cumplita ii asteapta
Foto: Extreme Tech

Dupa 2020, incepe misiunea Mars One, care urmeaza sa fie televizata si transmisa ca un reality show. Astronauti amatori vor fi trimisi pe Marte, de unde nu se vor mai intoarce niciodata. Proiectul suscita mare interes si multi cred in reusita sa. Nu insa si cercetatorii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Conform unui studiu realizat la MIT, toti cei care vor ajunge pe planeta rosie vor muri. Primul va sfarsi sufocat dupa numai 68 de zile, arata calculele realizate de cercetatori, informeaza Extreme Tech.

Ceilalti vor muri de foame, deshidratare sau vor fi pur si simplu incinerati, din cauza oxigenului in exces.

Nici costurile misiunii nu vor fi mici: ar fi nevoie de 15 rachete precum Falcon Heavy care sa duca cele necesare supravietuirii pe Marte, numai acestea urmand sa coste circa 4,5 miliarde de dolari.

Un reality show veritabil, insa morbid

Intr-adevar, ar fi un super-reality show, dar care nu va tine mult.

Dupa anuntul proiectului Mars One, in 2012, circa 200.000 de oameni s-au inregistrat, aratandu-si interesul de a coloniza Marte. S-a facut o prima selectie, din acestia ramanand 705, barbati si femei din toata lumea, dar mai ales din SUA. Urmeaza a fi facute echipe mixte de patru astronauti (doi barbati si doua femei), care vor fi antrenate.

Roman inscris in misiunea Mars One: Mama mea a spus ca oricum sunt cazut de pe Marte - Interviu

Inainte ca primii colonisti sa ajunga pe Marte, va fi nevoie ca pe planeta sa fie duse rezerve de mancare, module pentru locuit etc.

Planul este ca primul transport de astronauti sa ajunga pe Marte in 2022, adica in numai 8 ani. Va urma transportul altor colonisti, astfel incat pana in 2033 sa fie deja 20 de persoane pe planeta.

Insa proiectul are multe hibe, remarca MIT, mentionand ca tehnologia ce urmeaza a fi folosita e inca o "nebuloasa". Pe scurt, spun oamenii de stiinta, desi exista tehnologia de a se "stoarce" apa din solul martian si oxigen din atmosfera, aceasta nu a fost folosita la scara mare.

Colonistii ar muri asfixiati, deshidratati, arsi sau de foame

Pe Marte se doreste obtinerea de plante comestibile in niste module locuibile. Insa plantele obtinute ar produce cantitati uriase de oxigen, iar aceasta concentratie ar duce la explozii si incendiu, deci moarte prin sufocare sau incinerare. Se preconizeaza ca primul deces va avea loc in numai 68 de zile.

Alte tipuri de moarte prevazute de cercetatorii de la MIT sunt cele prin infometare, deshidratare, intoxicatie cu dioxid de carbon si lista ar putea continua.

Iar planul de a trimite noi si noi colonisti nu va face decat sa se exacerbeze aceste probleme. Va creste nevoia de resurse, cum ar fi mancare si apa, si de piese de schimb, ceea ce inseamna si mai multe transporturi catre Marte, prin urmare si cheltuieli. Se va ajunge ca proiectul sa coste zeci de miliarde de dolari.

Chiar si asa, Bas Lansdorp, cel care se afla in spatele misiunii, contrazice afirmatiile cercetatorilor de la MIT, spunand ca toate tehnologiile ce urmeaza a fi folosite exista deja.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#colonisti Marte moarte MIT, #studiu MIT Mars One, #misiune Mars One Marte, #colonisti Marte , #planete