Sfarsitul lumii in 2012? Cele mai teribile 10 previziuni

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 15:21
21817 citiri
Sfarsitul lumii in 2012? Cele mai teribile 10 previziuni
Foto: december2012endofworld

Teoriile privind sfarsitul lumii in 2012 s-au inmultit odata cu intrarea in noul an si cu apropierea de data terminarii calendarului mayas, pe 21 decembrie 2012.

Multe teorii, precum inversarea polilor magnetici ai Pamantului, invazia extraterestrilor sau cele legate de planeta Nibiru au infierbantat mintile pasionatilor de teorii ale conspiratiilor, insa oamenii de stiinta le-au demontat de fiecare data.

Omenirea a supravietuit Zilei Judecatii din 1844, cometei Halley sau presupusului cataclism digital, cunoscut sub numele de Y2K din anul 2000. Cu toate acestea, pentru anumite motive misterioase, oamenii par sa tanjeasca dupa noi previziuni privind sfarsitul lumii, uitandu-le pe cele vechi, potrivit International Business Times.

Potrivit oamenilor de stiinta din domeniul sociologiei, profetiile privind sfarsitul lumii suscita un mare interes in randul populatiei, pur si simplu pentru ca ele sunt legate de astfel de subiecte necunoscute sau mistice, cum ar fi timpul, spatiul si existenta umana.

Anul 2012 a inceput cu un interes reinnoit, referitor la previziunile despre sfarsitul lumii - la data de 21 decembrie 2012 - deoarece aceasta este ziua cand se termina calendarul mayas.

Desi mayasii nu au prezis sfarsitul lumii in 2012, au aparut numeroase teorii ciudate cu privire la sfarsitul civilizatiei. Va prezentam mai jos, cele mai raspandite si cele mai ciudate teorii, care prezic sfarsitul lumii in 2012.

1. Planeta Nibiru

Este un obiect de dimensiunile unei planete, potrivit celor care cred in existenta lui. Sustinatorii teoriei privind planeta Nibiru considera ca aceasta se va ciocni cu Pamantul in 2012 si ca este sub supravegherea secreta a NASA.

Planeta Nibiru, numita uneori planeta X, este ideea lui Nancy Leider, fondatorul site-ului ZetaTalk. Oamenii de stiinta au respins existenta planetei Nibiru si au demontat teoriile conspiratiilor privitoare la aceasta.

2. Extinctie in masa

Unii teoreticieni ai sfarsitului lumii sustin ca exista un model de extinctie in masa, care a avut loc in istoria Pamantului. Aceste speculatii privind extinctiile in masa afirma ca ele se produc la fiecare 26 de milioane de ani, ca urmare a oscilatiilor verticale ale Soarelui.

Oamenii de stiinta resping aceasta teorie si spun ca aceasta presupusa "aliniere" are loc peste zeci de milioane de ani si niciodata nu ar putea fi programata la o data exacta.

3. Moartea stelei Betelgeuse

Unele speculatii au incercat sa faca o legatura intre moartea stelei gigant Betelguese si sfarsitul Pamantului. Betelguese nu poate fi niciodata o amenintare pentru Pamant, deoarece steaua se gaseste la aproximativ 600 de ani-lumina distanta.

Aceasta face sa fie imposibil ca Pamantul sa fie afectat de explozia stelei.

4. Invazia extraterestrilor

Teoriile conspiratiilor sustin ca SETI (Programul de cautare al extraterestrilor - n.r.) ar fi depistat trei nave spatiale, care urmeaza sa soseasca pe Pamant in 2012. Cu toate acestea, in ianuarie 2011, Seth Shostak, seful programului SETI, a emis un comunicat prin care dezmintea aceste informatii.

5. Inversarea polilor magnetici ai Pamantului

O alta idee legata de sfarsitul lumii in 2012 presupune inversarea polilor magnetici ai Pamantului. Sustinatorii acestei teorii considera ca inversarea ar putea declansa o eliberare masiva de energie, echivalenta cu 100 de miliarde de bombe atomice.

Oamenii de stiinta resping afirmatiile, spunand ca inversarile geomagnetice se produc la un interval de 7.000 de ani si nu incep la o anumita data. Maximum solar nu are legatura cu inversarea polilor magnetici, asa cum sugereaza unii.

6. Reincarnarea unui Dumnezeu distructiv

Mitologia indiana spune ca Zeul Kalki sau reincarnarea zeului Vishnu va distruge Pamantul in 2012, marcand sfarsitul timpului pe Terra.

7. Ezotericul sat francez

Bugarach, un sat francez din muntii Corbieres, este considerat de unii profeti ca fiind singurul loc de pe Pamant care ar supravietui evenimentelor catastrofale ce ar lovi Terra in 2012.

Pasionatii fenomenului New Age pretind ca muntele local ar poseda puteri mistice, care pot salva mii de oameni.

8. Unda de timp zero

Terence McKenna, un filosof american, a conceput o formula numerica prin care sustine ca Universul va ajunge intr-o "complexitate infinita" in 2012. El a calculat data sfarsitului lumii in noiembrie 2012, insa ulterior si-a revizuit ipoteza, pentru a se potrivi cu sfarsitul calendarului mayas din decembrie 2012.

9. Predictiile programului Web Bot

Un program de calculator cunoscut sub numele de Web Bot a prezis sfarsitul lumii in 2012, pe baza informatiilor culese pe chat-urile de pe Internet. Chiar daca programatorii au sustinut ca Web Bot ar fi prezis mai multe catastrofe naturale, expertii resping aceste afirmatii.

10. Centura fotonica

Potrivit celor care fac parte din miscarea New Age, centuri sau inele de fotoni vor invalui Pamantul, provocand sfarsitul acestuia. Oamenii de stiinta sustin ca centurile de fotoni nu reprezinta un fenomen fizic posibil, deoarece fotonii se deplaseaza intotdeauna in linie dreapta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#previziuni sfarsitul lumii 2012, #teorii conspiratiilor sfarsitul lumii 2012, #sfarsitul calendarului mayas 21 decembrie 2012, #10 teorii despre sfarsitul lumii , #planete