Evanghelia lui Barnaba infierbanta lumea religioasa: Iran, Turcia si Vatican

Vineri, 25 Mai 2012, ora 11:13
10312 citiri
Evanghelia lui Barnaba infierbanta lumea religioasa: Iran, Turcia si Vatican
Foto: news-beacon-ireland

Controversele legate de Evanghelia lui Barnaba au capatat accente grave, dupa afirmatiile aparute in presa din Iran, potrivit carora manuscrisul va declansa prabusirea crestinismului.

Un text religios scris pe un manuscris din piele se crede ca dateaza din secolul al V-lea si a fost descoperit in urma cu doar 12 ani, informeaza Daily Mail.

Cartea a fost confiscata in timpul unei operatiuni anti-contrabanda din regiunea mediteraneana din Turcia, in anul 2000. Autoritatile turce considera ca ar putea fi o versiune autentica a Evangheliei lui Barnaba, ucenicul lui Iisus.

Un articol publicat de site-ul iranian Basij Press sustine ca manuscrisul Evangheliei lui Barnaba, descoperit in Turcia, va declansa prabusirea crestinismului, dovedind ca islamul este adevarata religie.

"Textul ar prezice venirea profetului Mahomed si a religiei islamului. De asemenea, manuscrisul ar afirma ca Iisus nu a fost crucificat si ca el insusi a prevestit sosirea profetului Mohamed", scrie Basij Press.

Cartea este scrisa in siriaca, un dialect al limbii aramaice, graiul lui Iisus. Originile sale sunt necunoscute, dar se pare ca manuscrisul a fost pastrat in Palatul de Justitie din Ankara, capitala Turciei, si a fost transferat sub paza politiei la Muzeul de Etnografie al orasului, potrivit National Turk.

Interesul in ceea ce priveste acest manuscris - Evanghelia lui Barnaba - a atins punctul culminant in luna februarie al acestui an, cand Vaticanul a inaintat o cerere oficiala pentru a vedea cartea. Nu se stie daca cererea a fost onorata de catre autoritatile turce.

Desi oficialitatile din Turcia pretind ca textul este veritabil, alti observatori au pus la indoiala autenticitatea acestuia.

"Regimul iranian este angajat in eradicarea crestinismului prin orice mijloace, indiferent daca asta inseamna executarea unor crestini convertiti, arderea unor Biblii sau raiduri asupra unor biserici", a scris Erick Stakelbeck, un analist in terorsim si un observator al vietii iraniene in WND.

Afirmatiile iraniene sunt descrise drept "o provocare ridicola la adresa crestinismului", a comentat Phil Lawler pe site-ul Catholic Culture.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Evanghelia Barnaba Iran, #Evanghelia Barnaba prabusire crestinismului, #profet Mohamed, #Evanghelia Barnaba scandal , #religii
Comentarii
Poza Mucianceai
Mucianceai
rank 2
Avind in vedere ca la turci sodomia este sport national nu ma mira