Ziare.com

Inca un mit spart: crestinismul, o religie pagana

de Adriana Toma
Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 22:30

   

Inca un mit spart: crestinismul, o religie pagana
Cu cat incepem sa cercetam mai mult ceea ce credem ca intelegem, de unde venim, ce credem ca facem, cu atat mai mult constatam ca am fost mintiti. Am fost mintiti de fiecare institutie in parte. Ce te face sa crezi vreo clipa ca institutia religioasa e singura care n-a fost atinsa de mainile murdare ale minciunii? Institutiile ce stau la baza mizeriei din aceasta lume sunt cele religioase. Institutiile religioase sunt promovate de aceiasi oameni care conduc guvernul, educatia corupta, de aceiasi oameni ce pun la cale cartelurile bancare internationale. Fiindca cei care ne conduc nu dau doi bani pe noi, ca indivizi, sau pe familiile noastre. Interesul lor major este controlul deplin asupra lumii acesteia.

"Am fost indepartati de adevar si de prezenta divina in Univers, de ceea ce oamenii numesc "Dumnezeu". Nu stiu ce e Dumnezeu, dar stiu ce nu e. Si pana umanitatea nu va fi pregatita sa accepte intregul adevar, oriunde se va duce, daca va dori sa priveasca in alta parte sau sa faca doar ce-i place, undeva pe drum va afla ca s-a pus cu Justitia Divina. Cu cat cineva este mai invatat, cu atat mai mult va intelege cum stau, de fapt, lucrurile. Cu cat lucrurile sunt mai evidente, cu atat minciunile de peste tot vor fi mai usor de observat. Umanitatea trebuie sa stie sa caute adevarul ce o va elibera".

"Religia a convins oamenii ca exista un om invizibil in cer, care urmareste absolut orice miscare de pe Pamant, in fiecare minut si in fiecare zi. Omul invizibil are o lista cu zece lucruri pe care oamenii nu trebuie sa le faca. Incalcarea celor zece porunci divine inseamna trimiterea pacatosilor intr-un loc special, plin de foc si fum, de tortura si chinuri, unde cei ce au nesocotit cuvantul Domnului vor suferi, vor arde, se vor ineca, vor tipa si vor plange pana la sfarsitul timpului. Dar El ne iubeste. Ne iubeste. Ne iubeste si are nevoie de banii nostri. Mereu are nevoie de bani. E atotputernic, e perfect, atotstiutor si intelept. Cu toate acestea, nu se poate descurca cu banii. Religia ia miliarde de dolari, nu plateste taxe si mereu mai are nevoie de inca putin", se arata in filmul documentar "Zeitgeist", produs de Peter Joseph.

"Filmul a fost creat ca o exprimare filmica nonprofit pentru a inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica si pentru a intelege ca deseori lucrurile sunt diferite de cum par pentru cea mai mare parte a populatiei", scrie autorul.

Soarele, cel mai adorat zeu

Filmul reda istoria omenirii, credintele si cum lumea a "evoluat" la religie. In urma cu 10.000 de ani, istoria abunda de scrieri si desene reflcetand respectul si adoratia oamenilor pentru Soare. De ce? Fiindca Soarele rasare in fiecare dimineata si aduce lumina, caldura si siguranta. Soarele este cel care salveaza omenirea de frig, de orbirea noptii, de predatorii intunericului. Anticii au inteles ca daca n-ar fi fost Soarele, recoltele n-ar fi crescut, iar viata pe planeta n-ar fi existat. Aceste realitati au tranformat Soarele in cel mai adorat zeu al tuturor timpurilor.

Mai mult, populatiile din antichitate urmareau cu atentie stelele. Observarea planetelor le-a permis sa recunoasca si sa anticipeze evenimentele care apareau de-a lungul timpului, precum eclipsele si luna plina. Au inceput sa catalogheze stelele in grupuri in ceea ce stim azi ca sunt constelatiile.

"Crucea zodiacului este cel mai vechi concept imaginat in istoria umanitatii. Reflecta tranzitia Soarelui prin cele 12 constelatii, in decursul unui an. Reflecta, de asemenea, cele 12 luni ale anului, cele patru anotimputi, solstiile si echinoctiile. Termenul de zodiac e strans legat de faptul ca aceste constelatii erau antromorfizate sau personificate prin imagini sau animale. Cu alte cuvinte, civilizatiile timpurii n-au urmarit doar Soarele si stelele, ci le-au personificat cu mituri elaborate, implicand miscarile lor si relatiile dintre ele", explica Peter Joseph.

Soarele, datator de viata si avand calitati multiple, a fost considerat creator sau Dumnezeu. Dumnezeu e Soarele. Lumina Lumii. Salvatorul rasei umane. Cele 12 constelatii reprezinta locul in care calatoreste Dumnezeul Soare. Ele au fost identificate cu nume reprezentand elementele naturale din acea perioada. Un astfel de exemplu este Varsatorul, purtatorul apei, care aduce ploile de primavara.

Manturitorii lumii

Horus este Dumnezeul Soare al Egiptului in jurul anului 3000 inainte de Hristos. E Soarele antromorfizat intr-o serie de mituri alegorice implicand miscarea Soarelui pe cer. Din hieroglifele gasite pe zidurile monumentelor din Egiptul Antic, cercetatorii au putut reface istoria Mantuitorului Solar.

Horus, care inseamna Soare sau lumina, avea un dusman cunoscut sub numele de Set, personificarea intunericului sau a noptii. Metaforic, in fiecare dimineata, Horus invinge in lupta cu Set, in timp ce seara Set il invinge pe Horus si il trimite in lumea subterana. Important de retinut este ca intunericul impotriva luminii sau binele impotriva raului e cea mai omniprezenta dualitate mitologica cunoscuta vreodata.

Horus a fost nascut pe 25 decembrie de fecioara Isis Mary. Nasterea lui a fost asistata de Steaua din Est, care a fost urmata de trei regi pentru a-l putea localiza pe salvatorul nou nascut. La varsta de 12 ani, Horus era un copil invatator, iar la 30 de ani a fost botezat de catre Anap. Tot atunci si-a inceput preotia. Horus avea 12 apostoli care il urmau in calatorii, unde facea miracole: insanatosea bolnavii si merge pe ape. Horus era cunoscut sub numele de Adevarul, Lumina, Fiul ales al lui Dumnezeu, Pastorul cel bun sau Mielul Domnului. Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fost crucificat, ingropat si dupa trei zile a inviat.

Potrivit autorului, "atributele lui Horus, originale sau nu, se pare ca au permis multor culturi din lume sa-si creeze dumnezei dupa aceeasi structura mitologica".

Attis, din Phrygia, Grecia Antica, a fost nascut de fecioara Nana pe 25 decembrie. A fost crucificat, ingropat, iar dupa trei zile a inviat.

Krishna, din India, a fost nascut pe 25 decembrie de fecioara Devaki, iar o stea venind din Est i-a prevestit venirea. Urmat de cei 12 apostoli, a facut miracole. A inviat la trei zile dupa ce a fost crucificat.

Dionysos din Grecia a fost nascut de o fecioara pe 25 decembrie. Era un invatator misionar ce facea miracole precum transformarea apei in vin. I se spunea Regele Regilor, singurul fiu al lui Dumnezeu sau Alfa si Omega. A inviat dupa trei zile de la crucificare.

Mithra din Persia a fost nascut de o fecioara pe 25 decembrie, a avut 12 discipoli si a facut minuni. Dupa moarte, a fost ingropat si a inviat dupa trei zile. I se spunea Adevarul sau Lumina. Ce e interesant la Mithra este ca ziua sacra in care era venerat era duminica.

De ce...?

Istoria atesta multi mantuitori, din multe perioade de timp, raspanditi in intreaga lume, care se incadreaza in caracteristicile lui Horus. Insa intrebarile inca raman fara raspunsuri viabile. De ce aceste atribute? De ce nascuti de o fecioara pe 25 decembrie? De ce au inviat la trei zile dupa moarte? De ce au avut 12 discipoli?

Cel mai nou dintre mantuitori, Iisus Hristos, a fost nascut de fecioara Maria pe 25 decembrie, in Bethlehem. Nasterea lui Iisus a fost prevestita de o stea venind de la rasarit. Trei regi au urmat-o pentru a-l localiza pe Mesia. Mantuitorul promovat de religiile de astazi a fost invatator inca de la frageda varsta de 12 ani, iar la 30 de ani a fost botezat de Ioan Botezatorul, moment cand si-a inceput preotia.

Iisus a avut 12 apostoli ce l-au urmat in calatoriile sale, facand miracole: a insanatosit bolnavii, a mers pe apa, a transformat apa in vin si a inviat mortii. Este cunoscut ca Regela Regilor, Fiul lui Dumnezeu, Alfa si Omega sau Mielul lui Dumnezeu. Dupa ce a fost vandut de discipolul sau Iuda pentru 30 de arginti, Iisus a fost cruficicat si dupa trei zile a inviat si s-a ridicat la cer.

Religia s-a inspirat din astrologie

Secventa nasterii mantuitorilor acestei lumi este pur astrologica. Steaua de la rasarit, Sirius, cea mai luminoasa stea de pe cerul noptii, s-a aliniat pe 24 decembrie cu cele mai stralucitoare stele din Centura lui Orion. Cele trei stele din Centura din Orion se numesc si astazi cum se numeau in antichitate: Cei Trei Regi. Cei Trei Regi si Sirius indicau locul rasaritului pe 25 decembrie. Cei Trei Regi urmau steaua de la rasarit pentru a putea localiza rasaritul, nasterea Soarelui.

Constelatia Fecioarei Maria, Virgo, virgina in limba Latina, este reprezentata antic de un M modificat. Acesta este motivul pentru care numele fecioarei Maria si numele celorlalte mame fecioare, precum mama lui Adonis, Myra, sau mama lui Budha, Maya, incep cu litera M. Fecioara se refera totodata si la Casa Painii. Reprezentarea ei este o fecioara cu un snop de grau. Casa Painii si simbolul sau reprezinta lunile august si septembrie, adica vremea recoltei. Mai mult, Bethlehem se traduce, literal, Casa Painii. In ciuda Bibliei, Bethlehem face referire la constelatia Fecioarei, un loc pe cer, nu pe Pamant.

Moartea si invierea Soarelui

De la solstitiul de vara la cel de iarna, zilele se scurteaza si se racesc. Din perspectiva emiseferi nordice, Soarele pare ca merge spre Sud si ca devine tot mai mic si mai sters. Scurtarea zilelelor si terminarea strangerii recoltei la apropierea solstitiului de iarna simbolizeaza procesul mortii la antici. Concret, lumea cereasca se pregateste pentru moartea Soarelui. Decesul Soarelui este finalizat pe deplin pe 22 decembrie.

Miscarea Soarelui spre Sud din ultimele sase luni il aduce pe zeul solar spre cel mai jos punct de pe cer. Aici intervine un lucru ciudat: Soarele isi opreste vizibil miscarea spre sud timp de trei zile. In aceste trei zile de pauza, Soarele sta in vecinatatea Crucii Sudului sau Crucea Constelatiilor. Dupa acest timp, pe 25 decembrie, Soarele se misca cu un grad, dar de aceasta data spre Nord, prelungind zilelele, incalzind si aducand primavara.

Inspirati din astrologie, Iisus si alti mantuitori impart aceleasi concepte precum crucea, cele trei zile de moarte si invierea. Este perioada de tranzitie a Soarelui si schimbarea directiei sale inapoi, ceea ce simbolizeaza in emsifera nordica inceputul primaverii si al salvarii. In antichitate nu se sarbatoarea invierea Soarelui pana la echinoctiul de primavara sau Pastele fiindca la echinoctiul de primavara Soarele invinge oficial fortele raului, ziua devenind mai lunga decat noaptea.

Iisus, o adaptare a religiei pagane

Cel mai evident simbol astrologic legat de Iisus se refera la cei 12 apostoli, care sunt, de fapt, cele 12 constelatii. Iisus, ca si Soarele, calatoreste cu apostolii. Intorcandu-ne la Crucea Zodiacului, viata figurata a Soarelui nu este doar o expresie artistica sau o unealta de a urmari miscarile Soarelui.

Crucea Zodiacului era un simbol spiritual pagan si nu un semn al crestinismului. Crucea crestina nu este altceva decat o adaptare pagana a Crucii Zodiacului . De aceea in culturile timpurii Iisus e aratat cu capul pe cruce, pentru ca Iisus simbolizeaza Soarele.

E Fiul Domnului, Lumina Lumii, rasaritul salvator, care va veni iar, la fel ca in fiecare dimineata, cu gloria lui Dumnezeu, care apara impotriva raului. Iisus Soarele renaste in fiecare dimineata, dintre nori, sus, pe cer, purtand coroana de raze. Soarele este cel care moare pe cruce, invie dupa trei zile si se naste din nou in fiecare dimineata fiindca oamenii au nevoie de speranta ca binele invinge intotdeauna fortele raului.

Adevarul nu este spus, ci realizat

"Speranta mea este ca oamenii nu vor lua ce este spus in acest film ca fiind adevarul, ci il vor afla singuri, pentru ca adevarul nu este spus, este realizat", sfatuieste autorul Peter Joseph.

Citeste mai multe despre Isus Hristos Biblie religie pagan soare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
64 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

الاسلام هو اف

هذه الروايه اثارت الاهتمام الشعبي في المضاربه المتعلقة اسطوره الكأس المقدسة ودور مريم المجدليه في تاريخ المسيحيه. ووفقا لفرضية من الروايه ، والفاتيكان يعلم انه كذب عن ادامة يسوع سلالة ودور المراه في الكنيسة ، ولكن لا تزال تفعل ذلك لابقاء نفسه في السلطة.

دان براون رواية كان نجاحا كبيرا فى عام 2004 وكان في بعض الاحيان إلا أنه مبيع اكثر من جانب عاليا الشعبية سلسلة هاري بوتر. [1] انها ولدت عددا من الابناء الكتب ولفت متوهجه الاستعراضات من صحيفة نيويورك تايمز ، مجلة الشعب واشنطن بوست [2] ايضا اعادة اشعالها مصلحة في تاريخ الكنيسة الكاثوليكيه. فضلا عن اعادة تنشيط الاهتمام في الكنيسة ، شيفره دافنشي ، يسبقه نفسها الكأس المقدسة الاخرى مثل الكتب المقدسة الدم والكأس المقدسة "مايكل ملح" وغيرهم ، واومبرتو ايكو التابع للبندول فوكولت ، وقد الهمت عددا من الروايات تشبه الى حد بعيد.

 

Exact cum ziceam si eu...

.. dar tu ai zis-o de 1000 de ori mai bine! Totusi, ultima parte cam lasa de dorit... ah well...

Minciuni!

Eu nu sunt de acord, sa va fie clar!

Ma intreb cine se afla in spatele acestui mit marxist?

Rusine sa publicati o teorie personala,drept un postulat,si chiar um imperativ pentru timpul prezent al civilizatiei!
Este ca si cum de maine trebuie sa renuntam la acceptiunea noastra idealista despre lume si viata,de altfel singura care da un sens existentei efemere de aici si o speranta spre infinit!
Altminteri razboaiele si crimele personale si ...pasionale sunt o joaca la indemana oricui si fara ...revansa!

 

astai buna ..

fara noi oamenii biserica nu reprezinta mai nimic. doar o cladire goala frumos vopsita shi atata tot.eh dragule cititor uitate in sufletu tau shi spune-mi de gresesc

Hristos a inviat ! Frate Marcel !:)

http://www.youtube.com/watch?v=eV4dvv-slPE
Mi-a placut comentariul dumneavoastra. Va invit in lista mea de yahoomessenger id meu ihodios. Doamne ajuta !:)

Mit Spart?

Ce limba romana vorbiti si mai ales srieti dvs. stimata Adriana Toma? Cat despre continut-garbage, cum spune francezul.

 

Prin astfel de articole se incearca sa se loveasca in singura religie adevarata:religia crestina.De ce acesta? Pentru ca este adevarata? Ceva adevarat este foarte greu de combatut. Dar ei saracii incearca , de ce nu , ca doar aceasta epoca postmoderna si asa nu se mai bazeaza pe cava absolut si trebuie ca si Dumnezeu sa devina ceva relativ. "Fratii mei" nu mai incercati sa va negati originea si sa fugiti de realitate pentru ca va straduiti degeaba si va veti petrece vesnicia acolo unde nu va doriti.
cu respect, spurgeon

 

Furt curat

Nu e un mit marxist, e parte din comentariul unui film documentar: ""American Zeitgeist-2006"".

 

si tu

esti o proasta daca religia crestina e pagina,

 

prostii pentru prosti

Cuvintele din articol sunt potrivite in pure aberatii mincinoase. De exemplu, Horus nu are absolut nici o legatura cu ce este sugerat de articol. Rusine autorului si celor care publica astfel de timpenii.

 

Multstimata tovara$a

Teoriile astea sint platite de circumcisi, de atei KGBisti sau de Republica Populara Chineza. Familia mea a mers la biserica de secole. Unde se ducea familia dumitale?

 

V-am spus EU ca "Ziare. com" s-a schimbat?

Ziare. com!Veti primi raspunsuri TARI, sau de loc.
I)Acest articol este oare o "secretie" comunisto-securista?
sau
II)Dece nu? provocare la o discutie inteligenta (pt. forum-isti inteligenti, bine pegatiti din pdv intelectual-nu ma umar printre ei, dar "miros" de un timp o linie noua) pentru a depista un anume grup ce va da raspunsuri specifice, dar mai ales pentru a AMORSA formarea unui nucleu-nu stiu nici eu ce *** se-ntimpla, e ceva MISTERIOS cu Ziare.com.
Daca Ziare.com a cazut(sau a fost vindut) in miini Rosii, Adio!

 

esti evreu de scrii asa!!!

cine te crezi tu sa scrii asa despre aceasta religie vie de peste 2000 de ani,esti o frunza in vant ce se usuca si moare,adica ramai un rezid si sufletul tau va plange amarnic caci esti cu mintea inchisa.Si necuvantatoarele il iubesc pe creator,ma intreb cati sunt ca tine si se simt goi....

 

Nedumerire

Au cumva articolul asta e inspirat din promovarea bisericii scientologice care numai crestina nu este, sau Baha'i care este asiatica.

 

Cucoana...

... eu cred ca matale iti lipseste ceva... eu zic asa: in primul rand get a life, si in al doilea rand scrie despre chestii care nu te depasesc intr-un mod atat de evident...
Multe salutari si un scuipat in ochi virtual...

 

auzi DUDUIITZA

...roagate la Dumnezeul tau ca sal roage pe Dumnezeul Sfintei Cruci ca sa nu cada vrreo pakoste peste tine peste copii tai sau peste a 7 spitza din samintza...
Daca vreodata va intereseaza 3 carti ff importante cititi "Viu cu cap de mort " de Radu Ciuamar sau cartea Parintelui Alxandru Birda ,"Marele Atentat al Apusului Papal Impotriva Independentei Daco-Romanilor " ca sa nu mai zic de cartea "SECRETELE VATICANULUI" , aici o sa vedeti negru pe alb cine a distrus si continua sa distruga poporul ROMAN Nu degeaba acum citeva zile se anunta venirea in Romania a Organizatiei OPUS DEI ....Domnul si Maica Domnului sa Binecuvinteze Poporul Roman !

 

Nu au existat pangani pana la crestinism...

Asa ca suna destul de aiurea sa spui ca este o religie pagana. Aceasta idee de "pagan" a aparut doar in niste minti destul de intunecate care nu vreau si nu uteau intelege diversitatea pozitiva a religiilor. Si pe langa ceea ce prezinta acest film/documentar mai sunt si acele religi politeiste care venerau natura si fortele ei vazute si nevazute, tot pagane si ele. Sper ca pe langa acest film a existat si o documentare. Sau ce a vrut sa fie acest articol?

 

Au existat pagani! ..for stranger in the night

Nu stiu exact pe ce te bazezi cand zici ca nu au existat pagani pana la crestinism.Personal,consider ca paganii sant cei care se inchina unui dumnezeu fals,inexistent,mai degraba o forma de bogus,si atat.Daca ar fi sa incepem doar de la Noe si am vedea ca tocmai din cauza inchinarilor la idoli si destrabalarii la care a ajuns omenirea din cauza aceasta,Dumnezeu a lasat potopul.Mai tarziu,si aici as vrea sa subliniez doar cateva puncte de reper,a
m putea vedea viatza lui Ilie,care a distrus altare pagane,apoi Solomon,care si-a ratacit vremelnic mintea si-a ajuns si el sa se inchine idolilor,toate astea in perioada precrestina.In plus,o buna parte a Vechiului Testament e bazata pe mania Domnului fata de cei care se-nchinau la idoli,uite,si evreii care-l asteptau pe Moise sa coboare de pe munte,intre timp,si-au facut un idol.

SI TOTUSI...............

Respectam punctul de vedere al oricui muritor ,totusi e trist ca dupa aproape 50 de ani de ateism-comunist unii nu au inteles ca moralitatea ce decurge din cele 10 principii biblice ne pastreza la nivelul de fiinte umane -si asta ar trebui sa dea de gandit inlegatura cu existenta unui D-zeu , iar renuntarea la ele ne va duce spre animalizare ,degenerare si autodistrugere .

 

Hahahaha

Tu vrei să spui că pană la Moise oamenii nu știau că a fura sau a omori nu e bine? Hahaahaha! Ce tare!

Nici chinezii nu știau asta, așa e? Hahaha, ce naiv ești.


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor