A fost realizata cea mai exacta harta a Caii Lactee de pana acum

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 20:23
5188 citiri
A fost realizata cea mai exacta harta a Caii Lactee de pana acum
Foto: Hepta.ro

O echipa de astronomi brazilieni a folosit datele adunate de sonda WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer), apartinand NASA, pentru a realiza cea mai exacta harta a Caii Lactee dintre cele elaborate pana in prezent.

Obtinerea unei harti cat mai exacte a vastei galaxii din care face parte si sistemul nostru solar nu este deloc simpla, conform unui material publicat de Huffington Post. Potrivit unei analogii oferite de NASA, este ca si cum ai realiza o harta a orasului in care locuiesti, fara a iesi vreodata din propria sufragerie.

Miliarde de planete din Calea Lactee ar putea sustine viata

Noua harta a Caii Lactee confirma faptul ca galaxia noastra este o spirala cu patru brate si ofera o perspectiva de detaliu fara precedent asupra unor roiuri stelare aflate la marginile galaxiei.

Astronomii brazilieni au folosit datele adunate de sonda WISE pentru a identifica cu exactitate locatia roiurilor stelare aflate pe bratele Caii Lactee. Prin masurarea locatiei acestor roiuri, astronomii au putut sa cartografieze bratele majore ale Caii Lactee si sa puna cap la cap harta completa a galaxiei din care face parte sistemul nostru solar.

Descoperire fara precedent: Ce s-a gasit in centrul Caii Lactee

"Parametrii fundamentali, asa cum sunt varsta si distanta, pot fi determinati mai usor pentru roiurile stelare decat pentru stele sau nebuloase singulare. Astfel, locatia roiurilor stelare poate fi folosita pentru a cartografia structura spiralata a Caii Lactee", a sustinut astronomul Denilso Camargo de la Universitatea federala din Rio Grande do Sul.

Descoperire in premiera pentru Calea Lactee: O stea cu o viteza uluitoare

"Descoperirea unui numar atat de mare de roiuri stelare integrate ne ajuta sa intelegem mai bine structura Caii Lactee si procesele de formare de noi stele din galaxia noastra", a adaugat Camargo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cea mai exacta harta Calea Lactee, #astronomi brazilieni Calea Lactee, #harta Calea Lactee , #spatiu