Ziare.com

Care este misterul pe care nu l-a dezlegat inca Stephen Hawking?

de Nicoleta Chirita
Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 11:50

   

Care este misterul pe care nu l-a dezlegat inca Stephen Hawking?
Fzicianul Stephen Hawking este pasionat de mistere. In decursul indelungatei sale cariere, a aruncat lumina asupra secretelor universului, de la gaurile negre la Big Bang sau teoria cuantica a gravitatii.

Ceea ce-l nedumereste inca pe marele om de stiinta este femeia, informeazaGuardian.

Intr-un interviu care marcheaza a 70-a sa aniversare, in weekendul ce vine, Stephen Hawking recunoaste ca si-a petrecut mare parte a zilei gandindu-se la femei. "Acestea sunt un mister total", a spus Hawking.

In ceea ce priveste cea mai mare eroare facuta vreodata, Hawking recunoaste: "Obisnuiam sa cred ca informatia este distrusa in gaurile negre. Aceasta e cea mai mare greseala a mea, in stiinta".

Privitor la laboratorul Large Hadron Collider, de langa Geneva, Hawking s-a declarat increzator ca acesta ar putea face mai mult decat sa revolutioneze felul in care oamenii de stiinta inteleg universul. Masina ar putea sa descopere particule "supersimetrice", care sunt partenerele mai cunoscutelor particule subatomice.

O astfel de descoperire ar fi "dovada serioasa" pentru versiunea teoriei corzilor care descrie gravitatea si alte forte din natura intr-un univers cu 11 dimensiuni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4938 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor