Cele mai spectaculoase fotografii din domeniul astronomiei, in 2011(Galerie foto)

Luni, 15 August 2011, ora 15:24
5889 citiri
Cele mai spectaculoase fotografii din domeniul astronomiei, in 2011(Galerie foto)

Fotografiile intrate in concursul international Fotograful astronom 2011 au fost prezentate massmediei internationale.

Castigatorii vor fi anuntati pe 8 septembrie 2011, urmand ca lucrarile premiate sa fie expuse la Observatorul Regal, Greenwich, scrie The Guardian.

Lucrarile preselectate in concursul Fotograful astronom 2011, sunt prezentate in cadrul unei expozitii gratuite care se va desfasura pana in februarie 2012, se precizeaza pe site-ul official Astronomy Photographer of the Year 2011.

1. Fotograf Terry Hancock, Michigan, Statele Unite ale Americii

Galaxia Andromeda M31(NGC 224). M31 este o galaxie spiralata, aflata la aproximativ 2,5 milioane de ani lumina de Terra, in constelatia Andromeda, formata din miliarde de stele.

2. Fotograf Fabian Neyer

Nebuloasa Orion. O imagine profunda a unei parti din constelatia Orion, una dintre cele mai stralucitoare nebuloase de pe cer, plasata la aproximativ 1350 ani lumina de Pamant. In fotografie sunt vizibile centura Orion in stanga (mai stralucitoare), dar si nebuloasa Horsehead, norii fiind roz datorita prezentei hidrogenului.

3. Fotograf Sky Kouji Ohnishi

Hayabusa. Fotografia prezinta intrarea in atmosfera terestra a sondei Hayabusa, in zona de sud a Australiei, la data de 13 iunie 2010. Lansata in 2003, aceasta a revenit pe Pamant cu mostre din asteroidul Itokawa, premiera in istoria explorarii spatiale. Culoare si luminozitatea s-au schimbat pe masura ce sonda a trecut prin diferite straturi ale atmosferei terestre.

4. Fotograf Jeffrey Sullivan

Traseele stelelor in Yosemite National Park, California. Fotografia a fost realizata in urma folosirii a peste 500 de expuneri individuale.

5. Fotograf Fredrik Broms

Viata in Univers. Panorama cerului in zona insulei Kvaloya din Norvegia, realizata din patru fotografii, cuprinde atat "Luminile Nordului"- Aurora Borealis, cat si pleaiada de stele vazute in zona Cercului Arctic.

6. Fotograful Ole C Salomonsen a imortalizat aurora boreala in zona muntilor Ulsfjord, Norvegia.

7. Fotograf Eddie Trimarchi

Luna in trei culori. Desi pentru ochiul liber imaginea Lunii este in nuante de gri monocrome, fotografia reda variatii subtile de culoare datorita distributiei de minerale de la suprafata astrului.

8. Fotograf Anton Jankovoy

Sanctuarul Annapurna. Fotografia din zona Annapurna din Nepal (4130 de metrii deasupra nivelului marii), a fost realizata dupa o lunga expunere, prezentand deplasarea stelelor pe cer, si traseele lor de lumina reflectate in apa lacului.

9. Fotograful Tung Tezel a imortalizat o panorama pe coasta Mangaia in zona insulelor Cook. Folosind noua expuneri de 30 de secunde fotografia prezinta efecte de difuzie si culoare datorita umiditatii din atmosfera.

10. Fotograf Marcus Davies

Nebuloasa Tarantula. Vizualizarea nebuloasei Tarantula, cu un diametru de 3.000 de ani lumina, din galaxia satelit, aflata la 170.000 de ani lumina de Pamant.

11. Fotograf Juan Carlos Casado - Echinoctiul

Imaginea prezinta rotatia Pamantului la Ecuator,in 2010, fotografia fiind realizata in urma unor indelungate expuneri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#imagini univers, #imagini astronomie, #concurs poze astronomie, #astronomie inedit, #univers poze , #spatiu