Ziare.com

Vantul cosmic si nasterea stelelor din Univers

Marti, 15 Februarie 2011, ora 23:28

   

Vantul cosmic si nasterea stelelor din Univers
Intr-o galaxie in forma de spirala a fost identificat un vant cosmic de intensitate foarte mare. Galaxia se numeste NGC 3079. Acesta ar putea proveni din activitatea unei super-gauri negre din centrul galaxiei.

O alta posibilitate este ca acest vant cosmic sa provina din explozia unei supernove. O astfel de activitate cosmica este importanta pentru ca poate controla formarea unor stele, conform Daily Galaxy.

Informatiile sunt oferite de misiunea Chandra, acestea fiind combinate cu imaginile oferite de telescopul spatial Hubble. Culoarea albastra din imagine provine din informatiile furnizate de Chandra, iar verdele si rosul - din cele furnizate de telescopul Hubble.

Misiunea Chandra a fost lansata de NASA pentru a intelege mai bine originea si evolutia Universului, fiind controlata de la Washington, SUA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1519 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Misiunea Chandra

Intelegerea ORIGINII si EVOLUTIEI UNIVERSULUI,nu este doar o simpla intelegere materiala prin examinarea exterioara,vizuala,a unor fenomene cosmice
Este o problema de intelegere profunda,spirituala,iar BIBLIA ne ajuta foarte mult.
Spirala COSMICA si spirala ADN,ne demonstreaza inca o data o CREATIE UNICA,CU UN SINGUR CREATOR,avand in centrul creatiei pe DUMNEZEU.

 

colegule, vezi ca textu tau nu se leaga cap la cap!!e un text de parada!!!!

dar ai cadentza si cu exercitiu o sa te musti de coada!!!
hahahaha


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor