De la cititori: NASA ii scoate ochii lui Obama cu bacterii si gauri negre.

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 15:19
2835 citiri
De la cititori: NASA ii scoate ochii lui Obama cu bacterii si gauri negre.
wikipedia

NASA ne tot tine cu sufletul la gura anuntand diverse descoperiri revolutionare. Cand te gandesti ca e ditamai institutia, apartinand celui mai puternic stat din lume, SUA, nu-ti prea trec prin cap ganduri care sa te indemne sa nu iei in seama anunturile lor.

Cele doua descoperiri ale Agentiei Spatiale Nord Americane, gaura neagra si bacteriile care se hranesc cu arsenic, mai ca te fac sa pui la indoiala profesionalismul specialistilor americani. E ca si cum nea Costica descopera ca in latrina din fundul curtii traiesc cativa limbrici in conditii extrem de toxice si intr-o atmosfera mult prea gazoasa pentru orice forma de viata.

Anuntul lui Barack Obama, referitor la suplimentarea bugetului NASA cu 5% in 2010, fata de anul precedent, a luat prin surpindere chiar si pe apropiatii presedintelui. Fata de promisiunile electorale pare o suma infima dar, daca privim contextul mondial al crizei financiare, observam ca este o suma colosala.

BBC News anunta in vara acestui an ca bugetul NASA a ajuns la aproape 19 miliarde dolari. O suma colosala daca tinem cont de realitatile economice si de criza mondiala. In comparatie, Agentia Spatiala Europeana(ESA) a avut pentru anul in curs un buget de "doar" 4 miliarde dolari.

De ce atata risipa, s-au intrebat multi sceptici, din moment ce activitatea NASA nu justifica banii primiti? Dupa 1969, cand se presupune ca omul a pus piciorul pe Luna, explorarea spatiala nu a fost foarte spectaculoasa.

Specialistii din cadrul agentiei spatiale trebuie cumva sa justifice fondurile primite din partea bugetului american. Cum in afara pozelor transmise de telescopul Hubble, lansat in 1990 impreuna cu ESA, NASA nu se poate lauda cu descoperiri revolutionare poate s-a trecut la planul de rezerva. Nimicuri transformate in science fiction.

"Barack noi ne facem ca lucram", par a transmite cercetatorii americani presedintelui Obama. Vizibilitatea la nivelul opiniei publice este foarte importanta pentru o asemenea institutie. Si totul trebuie conceput conform unor principii bine definite de PR. Tinem lumea cu sufletul la gura, ii facem sa speculeze si la momentul oportun anuntam marea descoperire.

Pacat ca acea gaura e prea departe de Pamant, pentru a putea fi inghititi de aceasta. Macar am fi vazut daca celebrele teorii ale calatoriilor in timp s-ar adeveri. Mare deziluzie cand am aflat ca in arsen pot trai doar bacterii, organisme microscopice unicelulare. Dar, daca mai vor bani pe masura activitatii lor, specialistii NASA trebuie sa puna serios osul la treaba. Cu asemenea descoperiri poate i-or fi luat ochii lui Obama dar la anul nu se stie. Congresul nu mai apartine democratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#NASA ESA Hubble, #bacterie arsen gaura neagra, #descoperiri NASA , #spatiu