Ziare.com

Descoperire in premiera, in centrul galaxiei noastre: stelele "vampir"

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 11:38

   

Descoperire in premiera, in centrul galaxiei noastre: stelele "vampir"
Astronomii au descoperit in centrul Caii Lactee, galaxia din care face parte si Pamantul, mai multe stele "vampir", ce fura hidrogenul stelelor vecine.

Prezentate pe 25 mai, in cadrul unei reuniuni a Societatii americane de astronomie de la Boston, rezultatele unui studiu au aratat, pentru prima data, prezenta in centrul galaxiei Caii Lactee a unor stele "vampir", care absorb energia de la vecinele lor, potrivit MaxiSciences.

Numite "ratacitoarele albastre" de catre astronomi, stelele identificate anterior in alte parti ale Caii Lactee au fost descoperite in centrul galaxiei noastre - o regiune densa cu multe stele si gaz.

In aparenta foarte tinere, fierbinti si de un albastru mai intens decat vecinele lor, aceste stele le aspira hidrogenul stelelor din jur, asemenea unui vampir ce suge sangele victimelor sale.

Datorita telescopului spatial Hubble de la NASA, astronomii au observat 180.000 de stele din interiorul galaxiei noastre, dintre care 42 "suspect" de albastre, iar intre 18 si 37 dintre acestea sunt banuite a fi "ratacitoare", de varste cuprinse intre 10 si 11 miliarde de ani, dar pastrand aspectul unor stele tinere.

"Exista inca multe lucruri pe care nu le stim despre aceste "ratacitoare" albastre", a spus Will Clarkson, astronom la Universitatile din Bloomington si Los Angeles.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Activitati stelare si limbaj.

In anii anteriori se vorbea de CANIBALISM STELAR.
Acum vorbism de VAMPIRISM STELAR.
Chandra X-ray Observatory de la NASA a inregistrat o stea in timp ce DEVORA o planeta gigantica,se spunea in Septembrie 2010.
In realitate este vorba de interactiunea intre stele si planete pe o perioada lunga de timp.
Nu intamplator m-am referit la problema limbajului,deoarece oamenii de stiinta descriu fenomene,care au un echivalent in activitatea umana,din mediul inconjurator,din lumea animalelor etc.care se aseamana exact cu limbajul omului antic,sau chiar primitiv.
Biblia foloseste si ea un limbaj metaforic,sinonimic sau cu multe figuri stilistice,oferind multa stiinta,doar pentru cei care o interpreteaza corect.
"Exista inca multe lucruri pe care nu le stim despre aceste "ratacitoare" albastre", a spus Will Clarkson, astronom la Universitatile din Bloomington si Los Angeles.
Da sunt multe lucruri pe care nu le stim, despre CREATIA UNEI INTELIGENTE ABSOLUTE,adica DUMNEZEU.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor