Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperirea secolului: Universurile extraterestre?

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:58
5811 citiri
Descoperirea secolului: Universurile extraterestre?
Foto: blogs.myspace.com

Daca se confirma, aceasta va fi descoperirea secolului XXI. Sir Roger Penrose, fizician la Universitatea din Oxford, a sustinut initial ca a gasit dovezi ale unui Big Bang nesfarsit. Replica la teoria lui este cu adevarat o noutate.

Un alt om de stiinta care a contibuit la descoperire este Vahe Gurzadyan, de la universitatea din Erevan, informeaza Daily Galaxy.

Dovezile descoperite de cei doi prin analizarea datelor de la Planck Space Observatory arata ca Universul are o ciclicitate eterna. Ceea ce ar fi gasit ei sunt cercuri concentrice in microundele cosmice, un ecou al Big Bang-ului.

Acum, un alt grup de cercetatori sustine ca a descoperit dovezi ale prezentei unui numar infinit de Universuri. In celelalte Universuri, legile fizicii pot fi radical diferite de cele din al nostru. Conform publicatiei Technology Review, citata de sursa indicata, aceste Universuri s-ar fi ciocnit in trecut.

Au lasat in urma anumite "cicatrici cosmice" care ar fi vizibile in microundele cosmice. Britanicul Stephen Feeney si colegii sai afirma ca Universul nostru s-ar fi ciocnit cu altele de cel putin patru ori in trecut. Descoperirea initiala a lui Penrose a ridicat semne de intrebare, dar a atras si multi sustinatori. Aceasta teorie cu Universurile infinite este mai degraba o reactie la teoria profesorului de la Oxford.

Sonda spatiala Planck este cea care va lamuri controversele in aceasta privinta, caci ea scaneaza acum microundele cosmice. La analiza datelor, aceste cercuri concentrice isi vor dovedi sau nu utilitatea in explicarea Universurilor extraterestre si ne vor oferi mai multe date despre nasterea Universului.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Universuri extraterestre, #Sir Roger Penrose, #Vahe Gurzadyan, #microrunde cosmice, #Stephen Feeney , #spatiu