Evrika! Astronomii au aflat ce culoare are lumea extraterestra

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 11:55
5138 citiri
Evrika! Astronomii au aflat ce culoare are lumea extraterestra
Foto: coolsciencenews

In incercarea pamantenilor de a descoperi viata intr-o lume extraterestra din Univers, un grup de astronomi de la Institutul de Astrofizica din Spania a anuntat ca este posibil ca acest lucru sa se intample in curand. Cercetatorii sustin ca aceasta lume extraterestra ar putea fi de culoare violet.

Astronomii s-au folosit in crearea unui model al unei lumi extraterestre de istoria biologica a Pamantului, potrivit Discovery News.

Asa cum, pana acum, s-au descoperit foarte multe lumi care orbiteaza in jurul unor stele, tot la fel s-ar putea sa descoperim, in curand, o lume extraterestra pe o planeta asemanatoare Pamantului, intr-o zona locuibila si care sa ne confirme faptul ca nu suntem singuri in Univers.

Desi pana acum oamenii au cercetat atmosfera altor planete cu sonde spatiale, nu putem fi siguri ca aceste lumi nu sunt cu adevarat locuite. Sa cauti o lume, ca un Pamant "adevarat", este o mare provocare pentru astronomi.

"In mod clar ceea ce stim despre planeta noastra va fi ghidul nostru pentru caracterizarea unor lumi din zonele locuibile. Dar Pamantul a fost locuit de cel putin 3,8 miliarde de ani, iar apectul sau s-a schimbat cu timpul", a spus Esther Sanroma, de la Institutul de Astrofizica din Canarias, Spania.

Bacteria violet

Cu 3 miliarde de ani in urma, in timpul erei Archean, Pamantul a fost probabil dominat de o bacterie de culoare violet, un microorganism fotosintetic care a trait pe sol si in vechile mari. Aceste organism ar fi avut o amprenta spectroscopica distincta, iar Pamantul a fost acoperit cu o forma de viata de baza.

Echipa condusa de Sanroma a folosit un model de transfer care a simulat radiatiile vizibile si cele din apropierea radiatiei infrarosii reflectate de planeta noastra.

Atunci cand astronomii cauta lumi asemanatoare Pamantului, ei subliniaza faptul ca vanatorii de exoplanete trebuie sa fie constienti de faptul ca nu pot descoperi lumi moderne, identice cu Pamantul. Insa pot gasi o lume dominata de o bacterie de culoare violet, cu o amprenta fotometrica distinctiva, asemanatoare celei din era Archeana a Pamantului.

"Observatiile de pe planeta noastra vor fi un instrument-cheie pentru caracterizarea si cautarea unei vieti in alta lume. Chiar daca am descoperi un al doilea Pamant, este foarte putin probabil ca el sa fie intr-o etapa asemanatoare de evolutie cu Pamantul de astazi", a spus Sanroma.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lume extratrestra culoare, #lume extraterestra culoare violet, #descoperire lume extraterestra, #lume extraterestra asemanatoare Pamant , #spatiu