Ziare.com

Filmul original al misiunii Apollo 11, restaurat (Video)

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 22:57

   

Filmul original al misiunii Apollo 11, restaurat (Video)
Un film de doar cateva minute cu primele momente ale aselenizarii modulului spatial Apollo 11 pe Luna a fost gasit si restaurat si va fi prezentat publicului la Sydney, Australia, incepand cu 6 octombrie 2010.

Seful proiectului australian, astronomul John Sarkissian, a fost cel care a coordonat echipa, care a reusit sa restaureze pelicula originala, precizeaza cotidianul Le Monde.

Imaginile originale cu misiunea Apollo 11 si primii pasi ai omului pe Luna, la 21 iulie 1969, au putut fi salvate si stocate in format digital, urmand a fi date publicitatii.

La vremea respectiva, imaginile transmise de la bordul modulului spatial au fost captate si stocate pe Terra de trei centre specializate: Goldstone - California, Honeysuckle Creek, si Observatorul Parkes din Australia. Radiotelescoapele din Australia au captat acum 40 de ani semnalele acustice si imaginile inaintea celor doua centre din Statele Unite.Filmul va fi proiectat integral pe 6 octombrie 2010, in cadrul unui eveniment organizat de revista Australian Geographic. Astronautul Buzz Aldrin, unul dintre aceste trei astronauti ai misiunii Apollo 11, va fi prezent la acest eveniment.

Dupa o munca minutioasa de restaurare imagine cu imagine, filmul poate va elucida misterul legat de misiunea Apollo 11.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4183 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ascunde NASA existenta ruinelor de pe Luna?

- VIDEO: O clădire ciudată de pe Lună, fotografiată cu telescopul...Cercetatorii indieni detecteaza viata pe Luna... Fotografii secrete atesta teoria conspiratiei? (FOTO)… Oamenii de stiintă au observat pentru prima oară o mini magnetosferă pe Lună, care protejează o zonă redusă de radiatiile solare... Arca Apocalipsei va fi amplasata pe Luna:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/07/arca-apocalipsei-va-fi-amplasata-pe.html

 

...chiar credeti tot ce se vehiculeaza in materie ...

Chiar credeti ca au ajuns americanii pe Luna? hmm.. Eu unu nu cred.ca in 1969 Omul
a pus piciorul pe Luna!!! ... in final da mai ales in 2005!!!...
... exista atat de multe intrebari pe care le poti pune vazand imaginile pe care ei le-au aratat la sosirea din spatiu. intrebari cum ar fi: de ce flutura steagul american pe luna cand acolo nu exista aer?, de ce umbrele cad din mai multe parti cand luna primeste lumina doar de la Soare?, de ce se vede fata astronautilor cand stau cu spatele la Soare iar poza este facuta din fata? oare acesta sa fie doar o consecinta a razboiului rece dintre americani si rusi? exista mult mai multe intrebari pe care le putem discuta aici.
... si mai este ceva nici acum dupa 40 de ani nu am inteles niciodata de ce RUSII au renuntat atat de usor la cucerirea Lunii!!!...
Pt interesati vezi si citeste cartea lpublicata in 2007 Dark mission-The secret history of NASA!!! ... si veti gasi raspusurile la si mai multe intrebari... apoi mai sunt MONUMENTELE DE PE LUNA SI MARTE... CE S-A SPUS IN ULTIMUL TIMP... MINCIUNI CARE ASCUND ADEVARURI VIZIBILE!!!...vezi CYDONIA, DOMUL SELENAR, TURNUL... SI CATE SI MAI CATE!!!

 

RUSII PIONIERII COSMOSULUI....DAR... DE CE AU RENUNTAT ASA DE USOR LA CUCERIREA LUNII

Probabil ca au fost foarte amenintati si nu numai ei... cu un razboi nuclear devastator,pornit de evrei si americani.Este cunoscut din date istorice vechi ca a existat o civilizatie avansata acum peste 10.000 de ani in urma,la Tiahuanaco,Baalbek,Sacsayhuaman,Egipt,Cerra Gallan,Axum-Etiopia...conform scrierilor indiene din Mahabharata,sau Popol vuh din america centrala,descriu un razboi nuclear devastator,probabil pornit din interese politico-religioase.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor