Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fotografia anului din Astronomie: Romania, in concurs (Galerie foto)

Marti, 30 Iulie 2013, ora 17:56
4161 citiri
Fotografia anului din Astronomie: Romania, in concurs (Galerie foto)

Pentru al cincilea an consecutiv se desfasoara un concurs de fotografie avand ca tema astronomia, competitia fiind organizata de Observatorul Regal Greenwich. Printre cele 1.200 de instantanee trimise de amatori si profesionisti se afla si unele venind din Romania.

Daily Mail incepe prezentarea catorva dintre fotografiile intrate in concurs cu un instantaneu venind din Romania, in care cerul este imortalizat in timpul unui eveniment cosmic, deasupra Marii Negre.

Este reprezentat tranzitul lui Venus, cand de pe Pamant planeta poate fi fotografiata in fata Soarelui timp de numai 6 ore. Alexandru Conu a reusit sa surprinda fenomenul, imaginea fiind unica.

Un alt fotograf, Stephen Banks, a reusit sa surprinda formatiuni de roci din Dorset avand in fundal Calea Lactee, asa cum rareori poate fi vazuta. Sunt puse astfel in antiteza pietre vechi de 100 de milioane de ani cu stele ce le pot fi bunici, unele avand venerabila varsta de 10 miliarde de ani.

Fotografii nu s-au marginit doar la a surprinde cerul in toata maretia sa, unii mizand pe detalii. Michael Sidonio a imortalizat Nebuloasa Carina, o regiune haotica in care se formeaza stelele, la mii de ani lumina departare de Pamant. In partea centrala a nebuloasei, cea ilustrata mai jos, norii densi de gaz si praf sunt luminati de stelele abia nascute. In aceasta fotografie vedeta e steaua Eta Carinae.

Fotograful Wayne England a avut o cu totul alta viziune. A surprins momentul in care Calea Lactee pare sa se alinieze cu un radio-telescop al Observatorului Parkes din Australia.

Tot Calea Lactee este vedeta si in instantaneul trimis de Rogelio Bernal Andreo. De aceasta data, galaxia noastra face pereche cu o imagine surprinsa in parcul californian Yosemite.

Fotograful Andre van der Hoeven a surprins si el momentul nasterii unor stele, unul extrem de complex si de fascinant deopotriva, insa in Nebuloasa Pelican.

Castigatorii competitiei vor fi anuntati in 19 septembrie, fotografiile cel mai bine cotate putand fi admirate la Observatorul Regal inca de a doua zi, respectiv in 20 septembrie. Expozitia va fi deschisa pena in 23 februarie 2014.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#concurs astronomie 2013, #poze competitie astronomie 2013, #roman poze concurs astronomie 2013, #fotografii astronomie Romania , #spatiu