Ziare.com

Imagini din cosmos surprinse de Hubble, premiate (Galerie foto & Video)

Duminica, 26 August 2012, ora 23:44

   

Imagini din cosmos surprinse de Hubble, premiate (Galerie foto & Video)
Cele mai spectaculoase fotografii din cosmos realizate cu ajutorul telescopului spatial Hubble si publicate de catre Agentia Spatiala Europeana (ESA) au facut obiectul unui concurs desfasurat din luna mai si pana in prezent. Recent s-au desemnat castigatorii, iar premiul intai a fost ocupat de o imagine ce infatiseaza o stea in formare.

Multe dintre surprinzatoarele imagini nu au mai fost vazute niciodata pana acum, potrivit io9.

Cercetatorii de la ESA au denumit aceste imagini drept "comorile ascunse ale telescopului Hubble" si au invitat publicul sa le gaseasca in arhiva cu imagini de pe site-ul agentiei.

Au fost selectate peste 1.000 de fotografii trimise de Hubble si s-au primit peste 3.000 de inscrieri. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai frumoase fotografii desemnate de catre un juriu al Agentiei Spatiale Europene, dar si de catre public.

Profita si tu de Black Friday! Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Asa sa tot faci cumparaturi online! Afla mai multe.Imaginea reprezinta regiunea NGC 1763 a unei stele in formare, N11, situata in Large Magellanic Cloud. Fotografia a fost prezentata de Josh Lake (SUA) si a castigat premiul intai atat din partea juriului, cat si a publicului.Locul al doilea l-a ocupat o imagine selectata de Andre van der Hoeven (Olanda) si care infatiseaza galaxia in spirala Messier 77.Pe pozitia a treia s-a situat o fotografie a lui Judy Schmidt (SUA), care arata o stea nou nascuta, XZ Tauri.Renaud Houdinet (Franta) a prezentat un mozaic de imagini surprinse tot de Hubble, din nebuloasa Chamaeleon I si a ocupat locul al patrulea.Instantaneul lui Robert Gendler (SUA) a iesit al cincilea in clasament. Fotografia este una dintre favoritele juriului si prezinta galaxia Messier 96.

Loading player...

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5190 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor