Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Imagini NASA incredibile ale gaurilor negre (Galerie foto)

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 15:12
20441 citiri
Imagini NASA incredibile ale gaurilor negre (Galerie foto)
Foto: faraday

Gaurile negre reprezinta cele mai misterioase obiecte din univers. Imaginile captate de NASA sunt incredibile si fascinante pentru mintea umana.

Gaurile negre sunt printre cele mai puternice si misterioase obiecte din univers - ceea ce este lasat in urma, dupa ce o stea ajunge in ultimul stadiu de evolutie. NASA a realizat mai multe imagini dramatice, a ceea ce se crede a fi gauri negre din spatiu, informeaza MotherNatureNetwork.

Misterul universal

Aceasta este o imagine de la Chandra X-Ray Observatory, imagine din apropierea galaxiei Centaurus A. Ea arata efectele unei masive gauri negre, in interiorul unei galaxii.

Nasterea unei gauri neagre

NASA a anuntat recent ca pentru prima data, o gaura neagra "s-a nascut" dintr-o stea, care explodeaza intr-o galaxie vecina. In relatarea de la Discovery News se arata ca "noua gaura neagra este situata in galaxia M-100, care este la o distanta de 50 de milioane de ani lumina de Pamant". NASA este incantata deoarece acum stie "data nasterii" exacta a gaurii negre, care permite expertilor s-o studieze, ca niciodata pana acum.

Cap la cap

Oamenii de stiinta cred ca gaurile negre exista in functie de determinarile stabilite prin teoria relativitatii a lui Einstein. Expertii aplica gravitatii teoria lui Einstein pentru a determina gravitatia imensa pe care o exercita o gaura neagra. In aceasta imagine, informatia de la Observatorul Chandra X-Ray este combinata cu imaginile de la telescopul Hubble. NASA crede ca, aceste doua gauri negre sunt in spirala si au fost asa de 30 de ani. NASA considera ca acestea vor deveni, in cele din urma, o gaura neagra mare.

Capteaza gaz

Imaginea arata o gaura neagra tragand gaz dintr-o stea alaturata. NASA subliniaza ca gaurile negre pot fi la fel de mici ca un atom sau de un miliard de ori mai mari ca Soarele nostru.

Explozie de stele

Imaginea ne prezinta un quasar, care este o imensa gaura neagra, inconjurata de material in forma de roti concentrice. Acest quasar exista in centrul unei galaxii.

Un micro quasar

Aceasta imagine ne arata un "micro quasar", care este considerat a fi o gaura neagra, avand aceeasi masa ca o stea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gauri negre nasa, #imagini NASA Hubble, #obiecte misterioase , #spatiu