Luna, periculos de aproape de Pamant - NASA: Nu vor fi dezastre!

Vineri, 18 Martie 2011, ora 17:39
16118 citiri
Luna, periculos de aproape de Pamant - NASA: Nu vor fi dezastre!

In urma cu mai bine de o saptamana se anunta un fenomen aparte pentru data de 19 martie: Super Luna. Specialistii afirma ca aceasta este data la care Luna este neobisnuit de aproape de Terra, parand astfel si mai mare, cu aproximativ 14%.

Tot atunci apareau si o serie de teorii, una mai pesimista ca alta, conform carora o serie de fenomene extreme aveau sa aiba loc, cutremurele fiind de asemenea mentionate. Desi teoria legata de seism s-a implinit in 11 martie, specialistii NASA spun ca Luna din 19 martie nu ar trebui sa ne inspaimante.

Pamantul, neobisnuit de aproape de Luna pe 19 martie: Vezi consecintele

Dupa cum se mentioneaza pe site-ul NASA, acest fenomen apare la fiecare aproximativ 18 ani, tinand circa o ora, explica Geoff Chester, din cadrul Observatorului Naval American din Washington DC.

In afara de faptul ca este un fenomen unic si ca merita sa ne uitam pe cer, nu va aduce schimbari. Poate doar asupra mareelor, care vor fi ceva mai mari decat de obicei, dar nu cu mai mult de 15 centimetri, ceea ce inseamna ca inundatiile sunt excluse.

Cel mai bun moment in care putem admira Luna ce va parea 14% mai mare decat de obicei si cu 30% mai stralucitoare, datorita distantei de numai 356.577 de kilometri fata de Terra, este cand acaesta se va afla la linia orizontului. Momentul coincide cu luna plina, asa ca spectacolul va fi unul total. Ultima oara cand s-a intamplat asa ceva a fost in 1993.

Daca Daily Mail anunta in urma cu peste o saptamana ca asemenea evenimente au mai avut loc in 1955, 1974, 1992 si 2005, toti ani cu evenimente meteorologice extreme, pe site-ul NASA se aminteste ca in martie 1983 nu a avut loc niciun incident, la fel si in decembrie 2008, cand fenomenul a fost aproape similar.

Insa exista indeajuns de multi pesimisti care vad in fenomenul de sambata tot felul de semnificatii ascunse si, mai ales, de urmari nefaste. Ei sustin ca tsunami-ul din 2004, care a provocat 230.000 de morti, s-a petrecut cu 2 saptamani inainte de un astfel de moment.

Cutremurul din Japonia nu a fost cauzat de apropierea Lunii

Multe voci sustin ca si cutremurul din Japonia a fost cauzat tot de micsorarea distantei dintre Luna si Terra, fapt negat pana acum de specialisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Super Luna, #Luna Terra apropiere, #19 martie luna, #cutremure super luna, #fenomene extreme 19 martie , #spatiu