Misterul timpului si existenta oamenilor

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:12
4514 citiri
Misterul timpului si existenta oamenilor
adevarsiconstiinta.wordpress.com

Este o intrebare comuna, dar atat de grea. De ce oare exista oamenii in Univers, in aceasta singuratate aparenta? Cum se face ca inca de la Big Bang, totul pare a fi fost aranjat ca planetele sa se formeze, iar oamenii sa apara.

Numeroasele experimente care au loc la nivel mondial ar putea sa ne ofere un raspuns. Se cauta Particula lui Dumnezeu sau alte indicii care sa arate cum am aparut noi si cum a capatat totul masa pe care o are. Teoria analistului Huffington Post Robert Lanza este Biocentrismul. Prin aceasta teorie, el sustine ca timpul ar fi cheia tuturor lucrurilor si in el s-ar gasi explicatia de care avem nevoie.

Fizicienii au observat ca aproape toate modelele realitatii, de la Newton la Einstein, nu iau in calcul timpul. Timpul este, afirma autorul acestei analize, forma interioara a simtului nostru, care poate anima evenimentele. Mintea noastra da viata lumii asemenea motorului unui proiector de film. Tot ceea ce percepem din realitatea exterioara este reconstruit in mintea umana si alcatuit din "cadre".

Timpul este asemenea unui "lipici" care tine totul laolalta. Viata nu ar putea exista daca nu putem raporta trecutul la prezent. Filozoful Spinoza afirma inca din secolul al XVII-lea ca a fi constient de spatiu-timp inseamna a trece dincolo de ele. Mintea noastra este capabila de acest lucru.

Existenta noastra, un mister

Ramane un mister cum au aparut oamenii si cum a fost posibil ca din materia initiala haotica sa ia nastere planetele, iar apoi viata. Totul pare a fi aparut din nimic. De la cunoscutul Big Bang pana acum, totul pare a fi fost in favoarea noastra si arata ca am avut un noroc extraordinar ca suntem aici.

Daca Big Bang-ul ar fi fost putin mai puternic, noi nu am fi existat. Nu s-ar mai fi format stele si planete, iar galaxiile nu s-ar fi format nici ele. In plus, avem un satelit natural, Luna, care s-a desprins, conform teoriei acceptate, tot din Pamant.

Norocul nostru pare a continua si in prezent. Suntem amenintati de asteroizi, dar reusim sa ducem mai departe rasa umana. Dinozaurii au disparut la un moment dat din cauza unui astfel de impact nimicitor. Tot atatea amenintari vin din partea vulcanilor si supernovelor.

Este clar ca, in acest stadiu al evolutiei, omenirea va trebui sa gaseasca alte mijloace de a merge mai departe. Colonizarea unor alte planete ar fi o posibilitate. Urmatorul pas ar fi gasirea planetei potrivite. Se pare ca am avea de unde sa alegem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#timp spatiu, #einstein newton spatiu, #cosmos, #univers exoplanete big bang, #timp , #spatiu