Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nava care va transporta turisti in spatiu a efectuat primul zbor - vezi cum a decurs

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 11:37
3458 citiri
Nava care va transporta turisti in spatiu a efectuat primul zbor - vezi cum a decurs

O nava spatiala a companiei Virgin Galactic, cea care ar urma sa duca primii turisti in spatiu in anul 2014, a efectuat primul zbor, deasupra desertului american Mojave.

Avionul racheta SpaceShipTwo, apartinand companiei miliardarului britanic Richard Branson, s-a apropiat si mai mult de a duce turisti in spatiu, scrie Los Angeles Times.

Nava si-a aprins motoarele, luni, la ora 7.02, ora locala (18.02, ora Romaniei - n.red.), in primul sau zbor, in care a atins o viteza mai mare decat cea a sunetului, 1,2 Mach, ajungand la o altitudine de peste 17.000 de metri.

Testul a avut loc la circa 160 de kilometri nord-est de Los Angeles si este cel mai important reper in cei opt ani si jumatate de cand Virgin Galactic si-a propus sa fie prima linie spatiala comerciala care sa efectueze cateva calatorii in spatiu in fiecare zi, contra cost.

In timpul testului, SpaceShipTwo a fost ridicata in aer pana la 14.300 de metri de catre o aeronava transportatoare, timp de aproximativ 45 de minute, dupa care a fost "aruncata". Dupa o cadere de scurta durata, pilotul Mark Stucky si copilotul Mike Alsbury au pornit motorul hibrid, alimentat de protoxid de azot si un amestec de cauciuc, timp de 16 secunde, timp in care nava a atins viteza de 1,2 Mach.

Intregul test a durat putin mai mult de 10 minute, incheindu-se cu o aterizare usoara in desertul Mojave.

Atunci cand motorul navei spatiale va fi pornit, o va propulsa cu o viteza de pana la 3.800 de kilometri pe ora si va duce pilotii si cei cel mult sase pasageri la marginea spatiului, la aproape 100 de kilometri deasupra suprafetei Pamantului.

Odata ajunsi la altitudinea suborbitala, pasagerii vor experimenta pierderea de greutate si vor vedea curbura Pamantului. Pretul experientei este de 200.000 de dolari. Aproximativ 580 de rezervari au fost facute, iar viitorii pasageri au depozitat deja in conturile companiei mai mult de 70 de milioane de dolari.

Noua era cosmica: Primul test al avionului spatial privat Space Ship Two (Video)

Fondata de Branson, Virgin Galactic ar urma sa duca prima nava in spatiu in acest an si sa efectueze primul zbor cu pasageri in anul 2014, de la Spaceport America, din New Mexico.

Branson a sperat initial ca va duce turisti in spatiu in anul 2007, dar data a fost de mai multe ori devansata, iar expertii spatiali se intreaba daca nu cumva si anul 2014 este o tinta prea ambitioasa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#racheta turism spatial, #Virgin Galactic turism spatial, #zbor turism spatiu , #spatiu