Noi teorii privind originea vietii pe Terra

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 11:12
10599 citiri
Noi teorii privind originea vietii pe Terra

Viata pe Terra provine din spatiul extra-atmosferic sustin specialistii de la Lawrence Livermore National Laboratory.

Noile cercetari ale specialistilor de la Livermore, California, au dus la emiterea unei noi teorii referitoare la originea vietii pe Terra, raspunzatoare pentru acest fenomen fiind cometele.

In urma studiilor intreprinse, cercetatorii de la Lawrence Livermore National Laboratory(LLNL) au ajuns la concluzia ca, impactul cometelor cu Pamantul in urma cu milioane de ani ar fi putut produce aminoacizi, caramizile vietii pe Terra, se precizeaza intr-un articol din publicatia on-linePhysorg.com.

Studiile au fost publicate in revista Nature Chemistry si prezinta faptul ca echipa de specialisti de la LNLL a descoperit ca in comete exista molecule simple de apa, amoniac, metilen si dioxid de carbon.

La o compresie brusca si o incalzire simultana la o anumita temperatura, prin impactul unei comete cu Pamantul se pot obtine complexe de aminoacizi cum ar fi glicina.

Simularile facute pe computere au confirmat aceasta teza. Ceea ce au constatat specialistii este ca pe Pamant nu s-ar fi putut produce astfel de agregate moleculare. Concluzia unanima este "ca aceste molecule prebiotice, provin din surse extraterestere", precizeaza coordonatorul programului, cercetatorul Nir Goldman.

Astfel a fost postulata teza conform careia cometele de diferite marimi intre 1,6 si 56 km care ar fi putut cioni Pamantul in decursul existentei sale, sunt raspunzatoare de aparitia acestor lanturi macromoleculare.

Teoria consta in faptul ca atunci cand o cometa loveste Pamantul, la impactul cu suprafata planetei apar unde de soc, care vor genera o compresie brusca, modificand intens temperatura pana la 1000 de grade Kelvin, astfel fiind posibil creearea conditiilor de a avea loc reactii chimice in interiorul cometei. Specialistii americani au mai studiat realizand simulari dinamice pe diferite tipuri de molecule, descoperind faptul ca in conditiile unui "soc de sinteza" se pot forma ansambluri macromoleculare de aminoacizi.

Fondat in 1952, Lawrence Livermore National Laboratory(LLNL) este un laborator subordonat Departamentului de Energie si al Administratiei Nationale pentru Securitate Nucleara, cercetarile de aici fiind sub incidenta securitatii nationale SUA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#teorie origine viata, #comete viata Pamant, #aminoacizi viata comete , #spatiu