Pamantul va avea doi Sori in viitor

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 09:59
22750 citiri
Pamantul va avea doi Sori in viitor
Foto: new.taringa.net

Steaua supergigantica Betelgeuse este gata sa se transforme intr-o supernova. Cand se va intampla acest lucru, Pamantul va avea parte de o priveliste spectaculoasa.

Pentru scurt timp, planeta noastra va avea pe cer doi Sori. Steaua este localizata in nebuloasa Orion, aflata la o distanta de 640 ani-lumina de planeta noastra, conform io9.com.

Este una dintre cele mai stralucitoare stele din vecinatatea noastra galactica. Ea va exploda in viitorul apropiat, in termeni astronomici acest interval de timp putand fi de cateva milioane de ani.

Cand va exploda, spectacolul la care vor asista oamenii va fi unul maret. Atunci, timp de cateva saptamani, noaptea va fi la fel de luminoasa precum ziua. Apoi, ea se va stinge treptat, devenind greu de distins pe cer. Vestea buna este ca Betelgeuse nu va face rau planetei pe care locuim.

In trecut, pe cer au mai aparut stele care puteau fi zarite chiar si ziua. Chinezii si romanii au facut astfel de referiri. Astronomii au identificat ramasitele unor astfel de explozii, confirmand ceea ce s-a consemnat.

Cea mai stralucitoare stea inregistrata a fost cea din secolul 11, mai exact din anul 1006. Ea a fost consemnata de tari precum China, Egipt, Italia, Japonia si Elvetia. In Calea Lactee, galaxia noastra, exista acum 16 "candidate" sa devina supernove in viitor. Doar cateva dintre acestea vor fi aparitii spectaculoase insa.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#soare pamant supernova cer, #astronomie descoperire galaxie , #spatiu
Comentarii